Miss Tattoo Joy (27) schittert in Bake Off: “Zelfs tattoo gezet van een cupcake”

Joy mag de West-Vlaamse eer verdedigen in een nieuw seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. © Play4
Bert Vanden Berghe

Joy Vanmellaerts uit Meulebeke, ook bekend als Miss Tattoo, is vanaf zaterdag te zien in een gloednieuw seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. Opmerkelijk: op dat moment staat ze in de finale van Miss Fashion. “Ik droom er van om iets meer te doen met gebak en taartjes.”

Vanaf zaterdag serveert Wim Opbrouck ons opnieuw een smakelijk seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’. Daarin zien we een bekend Meulebeeks gezicht. Joy Vanmellaerts (27) werd in 2019 Miss Tattoo Belgium en dingt momenteel ook mee naar het kroontje van Miss Fashion 2024. Hoewel ze een diploma als zorgkundige en security heeft, werkt ze in het totaalrenovatiebedrijf van haar broer. Ook is ze erg actief op Instagram, waar ze al meer dan 12.000 volgers heeft.

Derde keer, goede keer

“Ik schreef me drie jaar geleden al in, maar toen stootte ik niet door naar de volgende ronde”, vertelt Joy. “Ik zag de zus van mijn toenmalig lief regelmatig bakken en raakte ook geïnteresseerd. Maar ik kende bij wijze van spreken het verschil niet tussen een cake en een biscuit. Ik begon met een boule en een éclair, en evolueerde gaandeweg naar taartjes. Het jaar daarop schreef ik me opnieuw in en was ik bij de laatste dertig, maar ik ging niet door. Nu wilde ik het nog één keer proberen, en het lukte!”

Joy liet zelfs speciaal voor het programma een cupcake op haar lijf zetten.
Joy liet zelfs speciaal voor het programma een cupcake op haar lijf zetten. © Play4

Het is Joy allerminst om de bekendheid te doen. “Integendeel. Ik heb mij vooral ingeschreven voor de ervaring en om bij te leren. Ik bak sinds een tijdje spektakeltaarten in bijberoep. Ondertussen heb ik best al wat klanten verzameld. Zo droom ik van een eigen winkeltje. Al steek ik niet weg dat het programma met wat geluk misschien een leuk opstapje kan zijn. Ik vond het wel belangrijk dat ik mezelf was tijdens het programma. Ik had ook geen schrik van die camera’s. In 2017 was ik nog te zien in Mijn Pop-Up restaurant op VTM, en toen was ik ook niet cameraschuw.”

Zwart gat

Het programma is volgens Joy niet te onderschatten. “Er kruipt enorm veel voorbereiding in. Je bent er weken op voorhand mee bezig. Maar het loonde wel de moeite. Natuurlijk mag ik niet zeggen hoe het afgelopen is, maar ik heb er zeker geen spijt van. Meer nog, achteraf viel ik in een soort zwart gat.”

Voor de gelegenheid liet Joy ook een tattoo zetten van een cupcake. “Ze hebben dat gefilmd, maar jammer genoeg niet gebruikt in de eerste aflevering.” Zelf zal ze die niet kunnen zien, want als het programma op antenne gaat, staat ze op het podium van Miss Fashion 2024. “Mijn telefoon gaat op dat moment aan de kant, zodat ik me kan focussen op de verkiezing. Maar ik ben heel benieuwd wat het programma nog zal teweegbrengen.”

‘Bake Off Vlaanderen’, vanaf zaterdag 28 oktober om 20 uur op Play4 en GoPlay.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier