Mil Sinaeve heeft mooie rol in nieuwe politiereeks Juliet: “Ik mocht West-Vlaams praten”

Mil Sinaeve (links) met naast zich Nabil Mallat. (foto VRT) © © VRT
Anton Peene Reporter

Vanaf zondag 3 maart is het wissel van de politiewacht op VRT 1: Juliet neemt op zondagavond de plaats in van haar collega Chantal. Een van Juliets collega’s is Nico. Die rol wordt vertolkt door de jonge Ieperse acteur Mil Sinaeve (21).

Mil Sinaeve is de zoon van Wouter Sinaeve – die elke donderdagavond te zien is met Kartje Kilo tijdens Iedereen Beroemd en Petra Man. Mil heeft nog twee broers Dre en Gust. Al op jonge leeftijd werd duidelijk dat hij voorbestemd was om te acteren. “In het vierde leerjaar deed ik voor het eerst mee in een kortfilm I am Mil”, zegt Mil. “Die kortfilm was gebaseerd op een boek van mijn vader, Een Kind van de Westhoek. Het was een fijne ervaring en toen wist ik al dat ik acteur wilde worden. Na mijn kleuter en lager in de Capucienen volgde ik het middelbaar in Brugge, waar ik Drama studeerde. Nu zit ik mijn laatste jaar aan het Conservatorium in Antwerpen.”

Grootste televisierol

Vanaf zondagavond zien we Mil elke week tijdens de nieuwe politiereeks Juliet. Hoofdpersonage Juliet Dumon is politie-inspecteur en zij wordt gespeeld door Charlotte De Bruyne. In deze reeks speelt Mil de rol van Nico, een collega van Juliet. “Toen ik hiervoor auditie deed, zat ik in mijn tweede jaar aan het Conservatorium. Eerst deed ik een auditie voor een kleinere rol, voor een personage die in de eerste twee afleveringen aan bod komt. Uiteindelijk volgde er een improvisatie op die auditie en kwam de casting director Sien Josephine naar een voorstelling kijken van mij. Toen werd me gevraagd of ik Nico wilde spelen. Nico is de dichtste collega van Juliet en Jamal (de rol van acteur Nabil Mallat). Ik zorg voor al het onderzoekswerk vanop het politiebureau.”

Het personage van Nico ligt niet zo ver verwijderd van Mils persoonlijkheid. “Het was heel fijn dat ik deze rol mocht spelen. Het is mijn grootste rol op televisie tot nu toe, groter dan mijn rol in Arcadia bijvoorbeeld. Nico is een vooruitstrevend personage. Ik draag soms nagellak in het dagelijks leven. Dat vind ik mooi. Ook Nico draagt dit zonder dat er daar op gefocust wordt. Hij heeft iets androgyn zonder dat het over zijn seksualiteit moet gaan. We hebben ons enorm geamuseerd op de kostuumpas en ik had veel inspraak om het personage vorm te geven.”

Drie op een rij

Mil mocht bovendien West-Vlaams praten. “Dat was moeilijker dan gedacht. Ik ben van Ieper, maar zat lang op school in Brugge en sinds enkele jaren woon ik in Antwerpen. Samen met mijn papa Wouter heb ik het script nog even overlopen om de juiste klemtonen te leggen. Ook Charlotte en Nabil toetsten af en toe eens af bij mij.”

De reeks werd gefilmd in De Haan en Oostende. Intussen zag Mil al de eerste twee afleveringen op het filmfestival van Oostende. “Het was fijn om met de hele cast op de rode loper te staan. Vorig jaar stond ik er ook met Arcadia en volgend jaar ga ik voor drie op een rij. Met welke productie dat zal zijn, kan ik helaas nog niet verklappen. Wat ik wel mag zeggen, is mijn rol in de film Skiff. Een film van Cecilia Verheyden, waar ik de broer speel van hoofdpersonage Malou, gespeeld door Femke Vanhove.”

Drukker dan ooit

De opnames van Juliet liggen al even achter de rug, maar voor Mil is het drukker dan ooit. “Ik voel dat ik op een scharniermoment in mijn carrière zit. Op theatervlak is het bijzonder druk. Zo mocht ik meedoen met FC Bergman, toch wel het summum van de Vlaamse theaterwereld. Ik doe mee met de voorstelling Dwarskijker, van het Antwerpse theatergezelschap De Rovers. Op 29 februari gingen we in première. Later volgt nog Fight Night, een voorstelling van Ontroerend Goed, met onder meer Angelo Tijssens, Michael Pas en Jonas Vermeulen. Met dit stuk gaan we in het najaar naar de VS, het Verenigd Koninkrijk en naar Zwitserland. Samen met Tibbe Walckiers schrijf ik ook aan mijn masterproef, het is een bewerking van Blauw of iets voor aan de muur van de Nederlandse Monique Merckx. Daarbij richtten we ook ons gezelschap Compagnie Gerard op. We zoomen daar hard in op de intergenerationaliteit. Tot slot maak ik nog een afzonderlijke scriptie rond het Antwerps- en West-Vlaamse accent”, aldus Mil, die de voorbije weken minder vaak in Ieper was. “Het is al even geleden door mijn drukke agenda. Ik bel wel elke dag met het thuisfront, al mis ik ze ook wel.”

Kijk vanaf 3 maart elke zondagavond naar Juliet op VRT 1 en VRT MAX.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier