‘Mijn Restaurant’ is terug: vijf redenen om af te stemmen op gloednieuw seizoen

Wim Opbrouck overlegt al even met de juryleden over de kandidaten én de verwachtingen. (foto VTM)
Bert Vanden Berghe

Na veertien jaar pakt VTM vanaf dinsdagavond uit met een nieuw seizoen van ‘Mijn Restaurant’, dat vorig decennium een heus kijkcijferkanon was. Wij geven vijf redenen waarom het ook dit seizoen weer de moeite is om te kijken.

Op 4 maart 2008 pakte VTM uit met het eerste seizoen van ‘Mijn Restaurant’, dat een instant succes was. Ook het tweede seizoen, dat werd gewonnen door Claudio Dell’Anno en Gaëlle Six, was een voltreffer. Ook dit seizoen ziet er veelbelovend uit, met dank aan volgende aspecten:

Wim Opbrouck zal als vanouds het nodige enthousiasme aan de dag leggen. (foto VTM)

1. Presentator Wim Opbrouck

Eerlijk? Ware het niet van Wim Opbrouck of we waren halfweg seizoen drie van ‘Bake Off Vlaanderen’ wellicht al afgehaakt. De acteur en zanger – en begenadigd hobbykok – gaat straks ongetwijfeld met een even groot enthousiasme en dezelfde bravoure het programma in goede banen leiden. Dat doet hij naar eigen zeggen niet zozeer als presentator, maar als ‘maître d’hotel’. De horeca is geen speelterrein en iets om serieus te nemen als ondernemer, maar Wim zal ongetwijfeld met zijn humor en kwinkslagen het programma nog extra kruiden.

Aristide en Charlotte krijgen meteen al wat goede raad van Wim Opbrouck. (foto VTM)

2. Het Kortrijks duo

Momenteel zijn het nog nobele onbekenden, maar vanaf dinsdagavond zullen Charlotte Gheysens (26) uit Bavikhove en Aristide Plaitin (30) uit Rollegem veelvuldig herkend worden. De twee leerden elkaar kennen bij Parkhotel en zijn sinds twee jaar een koppel. “We zitten op dezelfde golflengte en vullen elkaar goed aan”, vertelde Charlotte eerder al aan De Krant van West-Vlaanderen. “We weten wat we aan elkaar hebben. Ik ben de doener, en Aristide is dan weer de denker. Ik doe soms gewoon maar iets, terwijl hij over alles dertig keer nadenkt.” Iets zegt ons dat zoiets straks vuurwerk oplevert!

Maarten en Jonas wonen in onze provincie, maar vertegenwoordigen straks de provincie Antwerpen. (foto VTM)

3. De Antwerpse West-Vlamingen

Het zal wellicht niet zo uitdrukkelijk aan bod komen, maar toch supporteren we stiekem ook voor die andere West-Vlamingen die evenwel hun pand hebben in Antwerpen. Roeselarenaar Maarten Crop (23) werkt in Brugge en leerde tijdens zijn stage bij Wout Bru zijn kompaan Jonas Hendrickx (24) kennen. Die laatste is afkomstig van Bonheiden bij Mechelen, maar werkt vandaag bij Carcasse in Knokke en is sinds vorig jaar verhuisd naar Blankenberge. “Toch is Antwerpen een logische keuze”, vertelde Maarten onlangs. “Het pand en het verhaal is ons op het lijf geschreven. We hebben heel veel goesting om straks de deuren te openen.”

Marc Coucke, Shannah Zeebroek, Wim Opbrouck, Sarah Renson en Marcelo Ballardin. (foto VTM)

4. Shannah Zeebroek

Ze runt sinds een paar jaar Café Du Parc in Oostende, nadat ze jarenlang gastvrouw van dienst was bij haar ex-man Willem Hiele. Als sommelier beschikt Shannah Zeebroek over heel wat vakkennis, al streeft ze naast kwaliteit ook gastvrijheid na. Bovendien is ze allerminst op haar mondje gevallen, en wil ze vooruit. De lat die ze voor zichzelf zo hoog legt, moeten de kandidaten straks ook over. Al is ze naar eigen zeggen ook ‘streng maar rechtvaardig’. Heel benieuwd ook naar de synergie met de rest van de jury!

Niets zo stresserend als deze experten die even een kijkje komen nemen… (foto VTM)

5. Het drama

Ok, ok, ‘Mijn Restaurant’ wil naar eigen zeggen geen uitlachtelevisie zijn, maar keihard werken, korte nachten en een constante druk zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat de emoties bij momenten hoog zullen oplopen. Dat was ook zo bij de vorige seizoenen – iedereen herinnert zich nog hoe Claudio Dell’Anno de rugzak van een van zijn kelners doorzocht. Ongetwijfeld zal het in deze reeks ook wel eens gaan kletteren, en niet alleen met potten en pannen… In de eerste aflevering zien we ook al hoe er een wormpje opduikt in het eten, wat meteen voor een flink stresske zorgt.

‘Mijn Restaurant’, vanaf 28 oktober, elke dinsdag en donderdag bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise