Marc Coucke over teloorgang KV Oostende: “Bon ton om alles op mij te steken”

Marc Coucke is niet bepaald blij hoe zijn voetbalavontuur in Oostende is afgelopen. © Play4
Redactie KW

Tijdens zijn passage in Café Congé op Play4 blikte ondernemer Marc Coucke met tegenzin terug op de reacties naar aanleiding van de teloorgang van KV Oostende.

Maandagavond was ondernemer Marc Coucke te gast in het gloednieuwe praatprogramma Café Congé op Play4. Daar stelde presentatrice de vraag of hij wilde terugblikken op zijn periode bij KV Oostende. Initieel was hij weigerachtig, want het water is heel diep tussen de ondernemer en de stad Oostende.

“Die zijn failliet gegaan, vier eigenaars na mij. Ik denk dat ik altijd een deel van de oplossing geweest ben, en niet van het probleem. Om de een of andere reden is dat daar bon ton geworden om alles op mij te steken.”

“Graag anders gezien”

Luyten vroeg ook naar de huur, want de hoge huurprijs was een doorn in het oog voor velen. “Dat heeft er niets mee te maken. Elke voetbalploeg heeft kosten aan zijn infrastructuur. Als je dat qua rendement bekijkt, is dat van het laagste. Ze hadden een zondebok nodig. Pas op, ik snap Oostendenaars die daar fantastische momenten hebben meegemaakt, maar het hoort ook bij het ondernemerschap.”

“Ik had absoluut gewild dat die club anders evolueerde. Maar dat lag niet meer in mijn handen. Helaas hebben ze na mij geen goeie eigenaar meer gehad. Die kritiek? Dat is echt niet plezant. Ik luister altijd naar kritiek, maar tegen zoiets kan je niet op. Ik mag niet klagen over het respect dat ik als ondernemer gekregen heb, maar de helft van Oostende zegt: ‘die zien we liever niet komen, wi’.”

Bekijk hieronder de video:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier