In ‘Mijn Restaurant’ blijft restaurant Lucien scoren. Nu halen ze ook een vrijstelling binnen, en zijn ze al niet het eerste restaurant de deur moet dichtdoen. De opluchting was dan ook groot bij Lucien in Kortrijk.
In ‘Mijn Restaurant’ is het vijf voor twaalf, of volgens de jury tien na twaalf, voor restaurant MYN in Limburg. VONK in Antwerpen zit weer op het goede spoor, wat ook gezegd kon worden over het Gentse restaurant dat de eerste vrijstelling kon bemachtigen.
Voordat een eerste restaurant definitief de deur moet sluiten, wilde de jury nog één vrijstelling uitdelen. Het mag geen verrassing zijn dat ‘Lucien’ dat haalde. In de vorige aflevering luidde de commentaar nog ‘dat ze een vermelding waard waren in de Gault & Millau-gids’. Toch blijven Charlotte en Aristide met hun voetjes op de grond, en schaven ze aan enkele werkpunten. Zo kwam er kritiek op hun dressing – het woord boertig werd in de mond genomen – en ook hun rekeningen klopten niet altijd. Al een paar keer werden er zaken niet aangerekend, wat rechtstreeks beknibbelt op hun winst, aldus Marc Coucke.

Die was overigens bijzonder lovend over het eten bij het nieuwe bezoek, en meerbepaald over het konijn op drie wijzen, wat ook op bijval kon rekenen van Marcelo Ballardin. Shannah Zeebroek stak de loftrompet af over Charlotte, die meteen ook haar eigen team bedankte. Enkel het dessert was een minpuntje, dixit Sarah Renson. Vooral voor Charlotte een grote opluchting: “Want ik was aan het doodgaan van de stress.”
Toen presentator Wim Opbrouck aankondigde dat Lucien in Kortrijk het haalde, was de ontlading groot en werd er meteen een feestje gebouwd. Volgende week zien we of VONK of MYN de deuren moeten sluiten.
‘Mijn Restaurant’, elke dinsdag en donderdag bij VTM.