Lorenzo en Tietsia vanaf maandag in Met Vier in Bed: “Onze hobby delen met tv-kijkend Vlaanderen”

Lorenzo Buyse en Tietsia Durnez runnen Ecochique naast hun fulltimejob. (foto EF) © Eric Flamand
Anton Peene Reporter

In de week van 19 tot 22 augustus komen er weer vier B&B’s aan bod in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. In de tweede aflevering op dinsdag 20 augustus maken we kennis met Lorenzo Buyse en Tietsia Durnez van Glamping Ecochique in de Heuvellandse deelgemeente Westouter.

De week start met B&B La Posterie in Ronse, na Ecochique volgen nog La Suite in Brugge en De Kleine Magnolia in Riemst. Ecochique wordt uitgebaat door Lorenzo Buyse (45) en Tietsia Durnez (41). “Dit glampingconcept werd in 2012 gestart door Marc Delfosse. Zijn opvolgers hebben dit een beetje verwaarloosd, waardoor het in 2018 ophield te bestaan. In 2018 hebben wij Ecochique nieuw leven ingeblazen. Na meer dan een half jaar werkzaamheden heropenden we vijf jaar geleden. Ik ben afkomstig van Wervik en mijn vrouw Tietsia van Beselare. We zijn dus geen rasechte Westouternaars, maar zijn wel al ons hele leven verliefd op Heuvelland. De lokale gemeenschap heeft ons omarmd en we hebben hier al verschillende vriendschappen opgebouwd.”

“Het wordt nu spannend om onszelf op tv te zien”

Bij Glamping Ecochique kan je glamoureus kamperen in alle rust. “In totaal kan je hier met 20 personen logeren. Er zijn twee soorten tenten. Je hebt er voor twee personen, maar we hebben ook de zogenaamde domes voor vier personen. Je slaapt in echte bedden en elke tent heeft verschillende faciliteiten: internet, eigen koelkast, een koffiemachine en gezellig terras. Lakens en beddengoed zijn voorzien, net als handdoeken. Je hebt een badkamer in de sanitaire blokken met wastafel, douche en toilet. De keuken is gemeenschappelijk en er is een buitenbar en buitenkeuken met twee barbecues. ’s Avonds kan je ook altijd terecht in de lekkere culinaire adresjes in de dorpskern of op de Rodeberg, allebei op wandelafstand. Op ons terrein is er voorts nog een jacuzzi, zwemvijver en sauna aanwezig. Onze glamping bevindt zich in een oase van rust, met zicht op de Rodeberg en Zwarteberg en vlak bij het Hellegatbos.”

Onderhoudswerken

Na vijf jaar zijn ze tevreden over de bezetting, al was het niet altijd evident. In de beginperiode kwam de coronacrisis. “We mogen niet klagen, we verwelkomen een mix van Belgische en buitenlandse toeristen. Na corona gingen de Belgische toeristen weer massaal naar het buitenland. Tijdens drukke evenementen in de buurt, zoals Festival Dranouter, Spots op West, Belcanto Classic en de Rally van Ieper, is het hier full house. Ecochique is voor ons een hobby, want we werken allebei nog fulltime. Mijn vrouw in de thuiszorg en ik installeer zonnepanelen. We zijn open tussen april en eind september. Dan is het druk om alles te combineren, maar het lukt wel. We doen alles zelf, van ontbijt tot poetsen. In de wintermaanden breken we alles weer af en is onze glamping gesloten. Het is dan wat kouder en te vochtig voor de bedden. In de winter doen we dan de nodige onderhoudswerken.”

Volgende week volgt hun tv-debuut tijdens Met Vier in Bed. “Eerlijk gezegd twijfelden we een beetje, want ons concept is een niche in België. Je moet hier open-minded voor zijn en het als een beleving zien. Uiteindelijk hebben we ons toch laten overhalen en toonden we hoe ons hobbyproject eruitziet. Een project dat we met heel veel liefde doen. Met de andere uitbaters konden we van gedachten wisselen. Het was een fijne bende. Iedereen zat op dezelfde golflengte”, aldus Lorenzo.

“Als activiteit wilden we de troeven van Heuvelland tonen, vaak nog een vergeten hoekje in België. Met de golfkarretjes uit Wulvergem deden we een rondrit en passeerden we langs de wijngaarden en we namen de Cordoba-zetellift. Het wordt nu spannend om onszelf op tv te zien”, aldus Lorenzo, die op dit moment geen uitbreidingsplannen heeft. “Het is goed zoals het nu is. We willen met de huidige capaciteit voortgaan en kijken hoe we de beleving nog kunnen verbeteren. Nog meer toffe plekjes creëren dus. Of er opvolging is? We hebben twee tienerkinderen van 18 en 15 en bij de oudste begint wel wat te kriebelen.”

Meer info: Hellegatstraat 4a in Westouter, 0478 91 94 73, www.ecochique.be, info@ecochique.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier