Laure (19) uit Roeselare deed haar vakantiejob bij Camping Coppens: “Mijn hart verloren in Zweden”

Laure samen met Staf Coppens (links), komende zomer zou ze graag terugkeren naar de camping. (gf) © (gf)
Redactie KW

Wie de voorbije weken naar Camping Coppens keek op VTM, heeft misschien wel Laure Duyck (19) gespot. In 2023 liep ze stage bij Staf en Monique Coppens en afgelopen zomer keerde ze terug om er haar vakantiejob te doen. “Je voelt je echt een deel van de familie”.

Laure Duyck woont halftijds in Ieper bij haar moeder Carmen Timperman en de andere tijd verblijft ze in Roeselare bij haar vader Jurgen, samen met zijn vriendin Lies en haar zoon Noah. Deze zomer kon je haar echter in Zweden vinden, op Camp Grinsby, de camping van de familie Coppens. “In juni 2023 ben ik voor het eerst naar Zweden getrokken”, vertelt Laure. “Ik studeerde toerisme in de Heilige Familie in Ieper en ik zocht een stageplek. Ik was toen al fan van het tv-programma Camping Coppens, maar ik had nooit gedacht dat ik er zelf in terecht zou komen. Toen ik hoorde dat een andere studente daar gewerkt had, heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en heb ik Staf een mailtje gestuurd.”

Van bakken in de foodtruck tot toiletten kuisen

Er volgde een online sollicitatiegesprek en enkele maanden later zat Laure op het vliegtuig. “Ik voelde me meteen thuis op de camping. Staf, Monique en hun kinderen Beau en Nora zijn super lieve mensen en samen met de andere medewerkers vormen ze één grote familie.” Het viel zodanig goed mee, dat Laure afgelopen zomer terugging om er haar vakantiejob te doen en de kans is groot dat ze ook volgend jaar terugkeert.

“Het grootste deel van de tijd moest ik er de receptie bemannen: mensen in- en uitchecken, verhuur van kano’s of motorbootjes, enzovoort. Maar ik werd ook elders ingeschakeld. Zo hielp ik geregeld frietjes bakken in de foodtruck en ja, ook de toiletten kuisen behoorde tot mijn taken. Het was zodanig gevarieerd dat ik me er geen seconde verveeld heb.”

Wie 6 weken in Zweden verblijft, maakt al wel eens iets mee. “Ik ben een echt familiemens, dus ik miste mijn familie wel. Mijn papa wist dat en als verrassing zijn hij en Lies, zijn vriendin, me komen opzoeken. Op het filmpje van hun aankomst zie je dat ik echt in shock was”, lacht ze. “De hele crew wist van hun plan, behalve ik.”

Liefde voor… kamperen

Het leukste van de zomer was echter de ontmoeting met Senne. “Senne is van Antwerpen, maar ik heb hem leren kennen op de camping. Hij werkte er niet alleen, hij filmde ook ‘Survival Coppens’, een Tiktok-project van Beau en Marcel Coppens, de zoon van Matthias. Nu zijn we samen en volgende zomer willen we samen gaan werken op Camp Grinsby.”

Laure leerde er ook heel veel boeiende mensen kennen. (gf)
Laure leerde er ook heel veel boeiende mensen kennen. (gf) © (gf)

Want ze delen de liefde voor kamperen. “De reiskriebel zat er al van jongsafaan in bij mij”, lacht ze. “Ik volgde de richting Toerisme in het middelbaar en nu zit ik in mijn tweede jaar Toerisme in Howest Kortrijk. Ik reis graag en ik vind het heel verrijkend hoeveel je in deze sector ontdekt over de wereld. Daarnaast spreek ik veel talen, dus deze studie is de ideale combinatie voor mij.” Laure heeft ook een uitgesproken voorkeur voor het kampeerleven. “Ik hou van de natuur en het leven op de camping speelt zich grotendeels buiten af. Er gebeurt elke dag iets anders en die afwisseling vind ik fijn.” Een kleinschalige camping in Zweden is natuurlijk nog iets anders dan die grote campings in Zuid-Frankrijk. “Daar hou ik dan weer niet van”, lacht ze. “De manier waarop Staf en Monique Camp Grinsby runnen is echt een voorbeeld voor mij. Ook al is de camping volzet, het blijft er gemoedelijk en rustig en dat spreekt veel mensen aan.”

Geen schrik voor de camera

De voorbije weken konden we op VTM de avonturen van Staf en co volgen. De aandachtige kijker kon ook Laure spotten. Vond ze dat niet vervelend? “Dat viel goed mee. Het is soms wel vreemd als die camera’s op je gericht staan, maar de crew vroeg vooraf wie wel of niet in beeld wou komen en daar hielden ze echt rekening mee. Alleen al eens zien hoe zo’n productie gefilmd wordt, vond ik boeiend!” In Camping Coppens konden we ook een paar BV’s spotten. “Ik heb Matthias Coppens en zijn gezin ontmoet en ook Agnes, de mama van Staf en Matthias, een superlieve dame! Maar alle gasten zijn voor mij gelijk”, zegt ze. “Er waren veel Belgen, maar ook Nederlanders, Duitsers, Zweden en Noren.”

“Er gebeurt elke dag iets anders en die afwisseling vind ik fijn”

Net zoals veel Vlamingen heeft Laure haar hart verloren in Zweden. “Zweden is een prachtig land. Ik kende het niet, maar ik heb ervan leren houden. De natuur, de rust… Tijdens mijn stage en vakantiejob verbleef ik meestal op de camping, maar ik ging ook af en toe naar de winkel in het dorp en ik had veel vrije dagen waarop ik de regio kon ontdekken.” Wie zo graag reist, zal in de toekomst wellicht niet in België blijven hangen? “Goh, dat weet ik nog niet”, geeft ze toe. “Zweden is prachtig, maar de winters zijn er heel extreem en dat schrikt me wel af. Ook de Zuiderse landen hebben hun charmes of België zelf, waarom niet? Een gezellige, familiale B&B in Wallonië spreekt me evenzeer aan!”

Maar daarvoor is het allemaal nog te vroeg. Laure wil nu eerst focussen op haar studies en haar hobby’s. “Ik basket sinds mijn zes jaar in Ieper en dat wil ik zo lang mogelijk blijven doen. Daarnaast ben ik heel graag creatief bezig en in Roeselare kan ik het ook niet laten om af en toe te gaan shoppen”, lacht ze. (Lieve Coffyn)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier