Landhuis BellaRosa vanaf 26 augustus in Met Vier in Bed: “Als God in de Westhoek”

Jos en Isabel voor hun B&B en vakantiewoning Landhuis BellaRosa. © EF
Anton Peene Reporter

In de laatste week van dit seizoen van het VTM-programma Met Vier in Bed zien we enkele B&B’s uit de Westhoek. Naast Diksmuide en Poperinge wordt er halt gehouden in Landhuis BellaRosa in Kemmel. Daar verwelkomen Isabel Lemahieu en Jos Vanacker de gasten in hun vakantiewoning aan de voet van de Kemmelberg.

Isabel Lemahieu (53) ontfermt zich het meest over Landhuis BellaRosa. “Deze hoeve is mijn ouderlijke thuis. Ik ben dus een geboren en getogen Kemmelse. Het is nog steeds een landbouwbedrijf, een mix van akkerbouw en veeteelt. In 2016 startte het verhaal van Landhuis BellaRosa. Er was een oude schuur die dringend opgeknapt moest worden, of het zou een ruïne worden. Uiteindelijk dachten we na wat we ermee konden doen. We zitten hier in Heuvelland en onze streek is de laatste jaren op de kaart gezet als toeristische streek. Ook mijn moeder dacht vroeger al na om passanten iets aan te bieden om te drinken. Na twee jaar intens verbouwen, openden we in 2016 de deuren. Intussen volgde ik een opleiding aan Syntra West voor uitbater kleinschalige logies. Ik heb wel een achtergrond als boekhouder, maar ik had deze bijkomende opleiding nodig om meer voeling te krijgen met logiessector. In onze interessante opleiding bezochten we enkele bestaande B&B’s, waaronder ’t Oud Gemeentehuis in Poelkapelle dat onlangs ook op tv te zien was.”

De naam BellaRosa heeft een speciale betekenis. “Mijn mama is helaas overleden. Als eerbetoon aan mama hebben we de naam van het landhuis deels naar haar vernoemd. Ze heette Rosa en ik heet Isabel, we kozen om beide namen samen te trekken tot BellaRosa.”

Cateringmogelijkheden

Landhuis BellaRosa opende als vakantiewoning, maar is intussen ook vergund als B&B. “Covid zorgde ervoor dat het moeilijker was voor grotere groepen om op vakantie te gaan. We moesten ons dus heruitvinden. Vroeger kon je niet vakantiewoning én B&B zijn, maar die wetgeving werd al vóór corona versoepeld. Zo vroegen we ook onze vergunning voor B&B aan. Ons concept is nu vakantiewoning of B&B en dit is in hetzelfde gebouw. Als je de vakantiewoning huurt, dan ben je hier alleen met jouw groep. Het is niet dat er nog B&B-gasten aanwezig zijn. De weekends blijven voorbehouden als vakantiewoning. Qua bezetting zijn de weekends vaak een jaar op voorhand volzet. Tijdens de week is er wel nog plaats. Het grootste deel van onze gasten zijn Vlamingen, maar ook Nederlanders beginnen hun weg te vinden naar Landhuis BellaRosa. Ze kunnen hier genieten van al onze faciliteiten en we voorzien een groot en vrijblijvend gamma aan cateringmogelijkheden. Zo worden ze volledig ontzorgd.”

“Boeiend om andere mensen en andere concepten te leren kennen”

De kamers van de B&B zijn vernoemd naar een god of godin. “We genoten allebei een klassieke opleiding en je leeft hier als God in de Westhoek”, lacht Isabel. “Bij kamers Aurora en Apollo komt de zon op, terwijl Bacchus en Ceres uitkijken op een notenboom en de velden. Beneden zijn de twee meest romantische kamers Venus en Cupido. Twee andere kamers zijn enkel voor de vakantiewoning bestemd, waardoor we voor de B&B een capaciteit van 16 personen hebben. Als B&B leggen we ons vooral toe op het fiets- en wandeltoerisme.”

Fijne bende

Isabel maakt op 26 augustus haar tv-debuut. “Het productiehuis had ons gecontacteerd en ik hield eerst even de boot af. Mijn partner Jos zei dat we moesten meedoen. Jos is in het dagelijks leven projectingenieur, maar steunt me waar nodig. Hij ging ook de hele week mee op pad naar de andere B&B’s in Zemst, Diksmuide en Poperinge. Het is geen week waar je volledig op je lauweren kan rusten. Als wij aan de beurt kwamen, wil je dat alles in orde is. Wij komen als tweede aan de beurt en het was een hele fijne bende. Het was boeiend om andere mensen en andere concepten te leren kennen. Voor de activiteit kozen we voor een bezoek aan de commandobunker in Kemmel. Een unieke plek in Vlaanderen en toch typisch voor Kemmel.”

Isabel heeft drie volwassen kinderen, zij helpen haar ook als het kan. “Toen wij weg waren voor de opnames hield dochter Charlotte dit hier recht. De twee oudste zonen Matthias en Guillaume zijn al gesetteld en intussen ben ik sinds enkele maanden ook trotse oma geworden van Gust. Ik zie de toekomst van Landhuis BellaRosa rooskleurig. Ik ben blij dat we destijds de keuze gemaakt hebben om dit nieuw avontuur te beginnen.”

Meer informatie: www.landhuisbellarosa.be, Kemmelstraat 7 in Kemmel of info@landhuisbellarosa.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier