Kamal helpt topmecanicien Jean-Yves uit Roeselare aan zijn zaak sleutelen in Andermans Zaken

Kamal kijkt bedenkelijk als Jean-Yves het in zijn bureau over zijn boekhouding heeft. © © VRT
Wouter Vander Stricht

Niemand die er aan twijfelt dat Jean-Yves Maelfait (53) een topmecanicien is, maar in zijn zaak gaat het al een viertal jaar bergaf. Werk genoeg bij M CAR TECH, maar de boekhouding op orde krijgen, klanten doen betalen en juiste keuzes maken, daarvoor kwam Kamal Kharmach met Andermans Zaken langs. En met resultaat.

Kamal Kharmach die ondernemers op het juist spoor zet in Andermans Zaken, het is al een beproefd format. Vanavond is te zien hoe hij neerstreek bij M CAR TECH langs de Ardooisesteenweg. Jean-Yves Maelfait runt er al 15 jaar zijn zaak, maar de jongste jaren loopt het stroever. Zijn garage staat nokvol met wagens, maar wat hij doet is eigenlijk verlieslatend. Jean-Yves is een hardwerkende mecanicien die nooit geleerd heeft om een team aan te sturen, noch een administratie op orde te houden. En dat vertaalt zich in een garage met cashflowprolbemen. Nochtans is Jean-Yves echt een krak. Want van heinde en ver komen mensen naar Roeselare voor zijn gouden handen. En ondertussen is ook zijn zoon Jasper (24) al in de zaak gekomen.

Aan een wagen sleutelen kan Jean-Yves als geen ander, maar hij kon best Kamals hulp gebruiken bij heel wat andere aspecten binnen zijn bedrijf.
Aan een wagen sleutelen kan Jean-Yves als geen ander, maar hij kon best Kamals hulp gebruiken bij heel wat andere aspecten binnen zijn bedrijf. © © VRT

Oldtimers restaureren

En Jean-Yves kan iets, want M CAR TECH is niet zomaar een garage: hier worden iconische oldtimers gerestaureerd en snelle racewagens gebouwd voor rallywedstrijden. En daar wringt het schoentje: Jean-Yves sleutelt het liefst aan motoren, maar te weinig aan zijn zaak. En dus een grote kluif voor Kamal om deze sputterende motor weer vlot te doen draaien. Maar daar slaagt Kamal, die zoals gebruikelijk weer de hulp inroept van enkele experts, wel degelijk in. Jean-Yves die ook op het randje van een burn-out staat, moet enkele harde noten kraken.

Andermans Zaken met M Car Tech op donderdag 8 februari om 20.45 uur op VRT

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier