“Ik zou meteen opnieuw meedoen”: zes West-Vlamingen gaan op zoek naar nieuwe liefde in Hotel Romantiek

Freddy Bultynck nam deel aan Hotel Romantiek. Of hij de liefde heeft gevonden, ontdek je vanaf 8 januari. (foto GST)
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Zes West-Vlamingen zijn vanaf maandag 8 januari te zien in het nieuwe seizoen van Hotel Romantiek op VRT 1 en VRT MAX. Samen met Sven de Leijer, Gloria Monserez en Philippe Geubels gaan ze op zoek een nieuwe liefde in hun leven. Een van hen is Freddy Bultynck (74) uit Waardamme (Oostkamp).

Elfriede (68) uit Sint-Idesbald, Machteld (72) uit Bredene, Dirk (67) uit Torhout, Luc (70) uit Oostende, Luk (65) uit Roeselare en Freddy (74) uit Waardamme, dat zijn de West-Vlaamse deelnemers die de tijd van hun leven hebben in Hotel Romantiek. “De aanzet om me in te schrijven voor het programma werd gegeven op oudejaarsavond 2022”, vertelt Freddy. “Zij wilden me tussen pot en pint inschrijven voor Hotel Romantiek. Uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, want anders gingen mijn buren het zeker in mijn plaats doen.”

Freddy is een gescheiden vader van drie kinderen en de opa van zeven kleinkinderen. Voor zijn pensioen werkte hij als begeleider van een sociale werkplaats van het OCMW. Freddy is een heel sociaal iemand. Hij stond aan de wieg van een aantal verenigingen van Waardamme, waaronder de speelpleinwerking en de toneelvereniging Ware Vreugd. Freddy is nu vooral gekend als beeldend kunstenaar. “Ik heb negen jaar lang een opleiding Beeldende Kunst gevolgd aan de academie van Roeselare, en daarna nog twee jaar aan de academie van Tielt. Nadat het kappen van marmer niet meer ging, ben ik teruggevallen op keramiek. Gaandeweg heb ik mijn eigen stijl gevonden”, aldus Freddy.

Vriendenkring

“De aanloop naar de selectie was een heel intense ervaring. Ik moest heel wat vragen beantwoorden, en werd onderworpen aan verschillende controles, waaronder een gezondheidscheck”, weet hij te vertellen. Freddy blikt terug op een fantastische en zorgeloze reis. Zowat alles werd voor de kandidaten tot in de puntjes geregeld. “Mochten ze mij bij manier van spreken morgen opnieuw vragen om deel te nemen aan een programma, zou ik zeker opnieuw ja zeggen. Het is verwonderlijk hoe snel we met de 24 deelnemers een vriendengroep werden, een vriendschap die ook na de opnames blijft. Het zijn 24 totaal verschillende mensen, elk met hun eigen verhaal. Ook Sven, Gloria en Philippe zijn erg hartelijke mensen. Na de opnames bleef het contact tussen de verschillende deelnemers”, aldus Freddy. “Komende zomer staat er zelfs een reisje naar de Provence gepland.”

Wie wil weten of Freddy en de andere West-Vlaamse deelnemers tijdens hun verblijf in Hotel Romantiek een nieuwe liefde gevonden hebben, kan vanaf 8 januari elke maandag om 20.45 uur terecht bij VRT 1 en VRT MAX.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier