“Iedereen moet de regels volgen”: onverwachte primeur in ‘Blind Gekocht’ heeft grote gevolgen voor Lore Leplae uit Woesten

Lore Leplae en zoontje Armand waren het laatste gezin van Blind Gekocht. © Play4
Redactie KW

Lore Leplae (32) en zoontje Armand (7), het laatste gezin van het huidige seizoen van ‘Blind Gekocht’, kregen deze week een stevige opdoffer te verwerken. Door vertragingen op de werf is hun nieuwe woning niet tijdig klaar voor uitzending. De gemeente stelt dat bepaalde vergunningen niet tijdig werden aangevraagd.

Na twee jaar en ongeveer 40 bezochte woningen besloot Lore uit Woesten om de hulp in te schakelen van het Play4-programma Blind Gekocht. Helaas eindigde de laatste seizoensaflevering van het Play4-programma woensdag in mineur. In plaats van de verhuiswagen waren het woensdag presentator Jani Kazaltzis en interieurexpert Dorien Boven die in allerijl naar Woesten trokken om slecht nieuws te brengen.

Nog een werf

“Dorien heeft heel hard haar best gedaan, maar met heel veel spijt moeten we jullie komen vertellen dat jullie nu nog niet kunnen verhuizen”, vertelde Jani aarzelend. Dorien had het zichtbaar moeilijk met de situatie: “Ik had gehoopt dat we verder zouden staan, maar we hebben een probleem. Het is echt nog een werf nu. We hebben onder meer pech gehad met het weer. En de vertraging die we hebben opgelopen, hebben we niet meer kunnen inhalen. Het is nog geen huis en zeker nog geen thuis”, klinkt het.

“Het is echt nog een werf ” – presentator Jani Kazaltzis

Lore is erg aangedaan van het slechte nieuws. “Wij waren op alle vlakken klaar om te verhuizen. Het is nu gewoon langer uitkijken naar hetgeen we nodig hebben.” Het Blind Gekocht-team blijft de komende weken volop aan de slag om hun nieuwe (t)huis af te werken. Het vervolg zal in het volgende seizoen van Blind Gekocht te zien zijn.

Vergunning

Burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij) licht toe waar de vertraging mee te maken heeft. “Ze hadden een vergunning aangevraagd, maar waren al volop bezig tijdens die aanvraag. Het gaat om ingrijpende werken: afbreken, herbouwen en uitbreiden. We zijn niet streng en willen niet per se tegenwerken, maar iedereen is gelijk voor de wet”, reageert de burgemeester. “Het is niet omdat het Play4 is dat zij de regels niet moeten volgen. Iedereen moet dat. Verder waren ze ook met andere zaken niet in orde. Er werden bijvoorbeeld geen aanvragen gedaan voor containers. We kregen ook meldingen van ontevreden buren. Zo werd de dreef van een landbouwer, zijn enige in- en uitweg, belemmerd met van alles en nog wat. We hebben hen daar toen op aangesproken. Soms werd dat gerespecteerd, maar niet altijd. Door de vergunningsproblematiek en inbreuken werd finaal de milieupolitie gestuurd om vaststellingen te doen. Ze moesten de ruwbouw en buitenwerken stilleggen, maar konden wel aan de binnenkant verder doen. Tja, ze moesten hun aanvraag maar eerder ingediend hebben. We hebben nog onze medewerking verleend om de vergunning zo snel mogelijk rond te krijgen, maar helaas neemt zoiets tijd in beslag”, aldus nog Stephan Mourisse.

(MF/TP)

De laatste aflevering kan je herbekijken op GoPlay en Play4.