Fans staan al van ‘s morgens vroeg klaar voor Zomerhit-finale: “Zo zijn we zeker van de beste plaatsen”

Ramona (midden) met haar stiefdochter Eowyn Antheunis en kameraad Yenthel Vandenborre staan al van deze morgen klaar voor het podium aan de Pier. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Zaterdagavond weten we wie de trofee van Zomerhit 2024 mee naar huis neemt. De opnames starten pas om 20 uur, maar straks komt Pommelien Thijs, de winnaar van vorig jaar, het publiek al een beetje opwarmen. En de grootste fans stonden vanmorgen vroeg al klaar voor het podium aan de Pier.

“Al van 8 uur deze morgen staan we hier. Zo zijn we zeker van de beste plaatsen”, zegt Ramona Van de Vyver (44) uit Blankenberge. Ze heeft er die 12 uur wachten in de volle zon voor over. “We houden ons wel bezig tot vanavond”, knipoogt ze. “We hebben onze rugzak met stoeltje, en voldoende eten en drinken bij. Het leuke is ook dat je gemakkelijk aan de praat raakt met de andere fans rond je. Yenthel heb ik leren kennen bij eerdere opnames van Zomerhit”, glimlacht Ramona.

Ze kwam zelf al diverse keren in de media als superfan van Yasmine. “De showbizzwereld blijft me boeien: deze zomer ben ik ook een paar keer naar Middelkerke afgezakt voor Tien Om Te Zien. Het is dan kicken om helemaal vooraan aan dat podium te staan, zeker vanavond met de finale van Zomerhit die rechtstreeks op de televisie wordt uitgezonden. Leuk ook dat sommige Vlaamse artiesten mij ondertussen al een beetje kennen. Van Willy Sommers krijg ik altijd een knuffeltje”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier