De Droomfabriek maakt dromen van Ferro en Carine waar: spelen in een levensgrote caviakooi en gewekt worden zoals de Britse queen

Bart Peeters wekte Carine samen met drie doedelzakspelers bij haar thuis. © VRT De Droomfabriek
Jan Degoe
Jan Degoe Chef Regio

In de derde aflevering van De Droomfabriek zaterdag werden de wensen van drie West-Vlamingen waargemaakt. Het verhaal van de kleine Louis uit Oostkamp lees je hier, maar ook de dromen van Fero en Carine waren verre van alledaags.

De 13-jarige Fero uit Rumbeke studeert dierenzorg en is een grote liefhebber van cavia’s. Ondertussen heeft hij zo’n 20 stuks thuis. Hoewel het veel werk is, staat hij elke dag klaar om te verzorgen. HIj was evenwel benieuwd hoe het is om in een caviakooi te leven en vroeg zich af wat hij kan doen om het leven van zijn vriendjes leuker te maken. Fero mocht live in de uitzending het experiment uitvoeren en in een levensgrote caviakooi stappen om alles uit te testen.

Carine (56) uit Ichtegem wou dan weer graag voor één keer net als de Britse queen gewekt worden door doedelzakspelers. Ze werd afzonderlijk ingeschreven door haar man Albert (62) en haar dochter Rebecca (31) met exact dezelfde droom. Bart Peeters verraste Carine (en bij uitbreiding ook half Ichtegem) om 5 uur ’s morgens met drie doedelzakspelers onder haar slaapkamerraam. Carine opende verbaasd haar slaapkamerraam en pinkte een traantje weg. Maar daar stopte haar verhaal niet, de drie spelers volgden haar daarop een hele dag, van de supermarkt tot op café.

Tijdens de live-uitzending werd ze ook nog eens getrakteerd op een doedelzakversie van haar ultieme liedje I want to break free van Queen, en gezongen door Aaron Blommaert waar ze ook grote fan van is.

Het hele avontuur zindert ten huize Carine nog na. “Sinds de komst van Bart kan ik thuis geen doedelzakmuziek meer spelen, want de kat is er nu bang van”, klonk het in de studio.

Ferro (13) bracht de avond door in een levensgrote caviakooi.
Ferro (13) bracht de avond door in een levensgrote caviakooi. © VRT De Droomfabriek

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier