Christophe Verholle, frontman van Blain, waagt zijn kans bij The Voice van Vlaanderen

Christophe schreef zich in de eerste plaats in uit nieuwsgierigheid. © VTM
Bert Vanden Berghe

Vrijdagavond waagt Christophe Verholle (43), die werkt bij het MSKA in Roeselare, zich aan de audities van The Voice van Vlaanderen bij VTM. Al bijna 15 jaar is hij de frontzanger en gitarist bij Blain. Doorgaans waagt hij zich aan een iets steviger genre, maar nu kiest hij voor een ingetogen nummer van zijn muzikale helden.

Doorgaans zit Christophe Verholle alleen aan een bureau op het personeelssecretariaat van het MSKA in Roeselare, maar de kans is groot dat de hele school het straks over hem heeft. En met wat geluk ook kijkend Vlaanderen, want met zijn indrukwekkend postuur en warme, rauwe stem maakt hij vrijdagavond zijn opwachting in de audities van The Voice van Vlaanderen. Christophe, getrouwd met Ann-Sophie Baert en vader van twee dochters, schreef zich naar eigen zeggen in uit nieuwsgierigheid. “Ik was wel benieuwd wat er zou uitkomen. Toen ik een antwoordje terugkreeg dat ze interesse hadden, dacht ik eerst dat het een grap was. Maar ik was heel blij. Zelfs als er maar één iemand zou draaien, dan zou het al een succes zijn. Nerveus? Dat viel mee, ik ben het wel gewend om op een podium te staan. Maar een camera voor je neus, is een ander verhaal.”

Voorprogramma

Al bijna 15 jaar maakt Christophe deel uit van Blain, een groep met knipogen naar de grungeperiode uit de jaren 90. Op school maakte hij al deel uit van lokale bandjes als Blackout en Clover, maar bij Blain zit hij helemaal op zijn plaats. “Drie van de vier leden zijn van Roeselare afkomstig, maar zijn door de jaren heen uitgezworven. Zo is er iemand uit Torhout, Kortrijk en Gent. We repeteren elke week in het Kortrijkse. Qua optredens mag het altijd wat meer zijn. We zijn tenslotte ook maar een vis in een hele grote vijver. Maar wie weet als Jan (Paternoster, red.) zich zou omdraaien in The Voice en nog een voorprogramma nodig heeft…” (lacht) “Nee, grote verwachtingen heb ik niet. Het zou al fijn zijn als er wat toffe optredens uit voortkomen.” Met wat geluk kijken ook de organisatoren van het jaarlijkse Trax festival mee vrijdagavond…

Christophe koos voor het nummer The Rambler van de Amerikaanse band Black Stone Cherry. “Net als Alter Bridge, Creed en Tool is dat een Amerikaanse groep waar ik naar opkijk. Bands die wat heavier zijn, maar die wel altijd over een fijne stem beschikken. The Rambler is eerder een ingetogen nummer in hun repertoire. Een nummer waar mijn dochter ook fan van is. Ik was in elk geval benieuwd naar de reacties van de coaches.” Of die mee zijn in het verhaal, zien we dus vrijdagavond. “Maar sowieso was het heel leuk om te doen.”

The Voice van Vlaanderen, op vrijdag 23 februari om 20.40 uur bij VTM.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier