Cast van ‘Chantal’ bedankt Lo-Reninge: “Ze zijn altijd welkom voor een eventuele vierde reeks”

Coördinator Mens Tiebe De Bruycker en algemeen directeur Lynn Claerhoudt ontvingen een aandenken van actrice Patricia Kargbo. © KVCL
Koen Van Colen
Koen Van Colen Medewerker KW

In en rond het administratief centrum op de Markt in Lo vonden de voorbije weken opnames plaats voor het derde seizoen van de bekende politiereeks Chantal.

Chantal is een spin-off van Eigen Kweek. In het fictieve dorp Loveringem bestrijden politie-inspecteur Chantal Vantomme (vertolkt door Maaike Cafmeyer, red.) en sheriff Rik Cloedt (vertolkt door Dries Heyneman, red.) samen met hun team de misdaad. De eerste twee seizoenen waren al te zien op VRT 1. Ook daarin doet het administratief centrum van de stad Lo-Reninge dienst als politiekantoor.

Bedanking

Als dank voor de gastvrijheid, overhandigde actrice Patricia Kargbo (die in reeks de rol van Felke De Bruyne speelt, red.) in naam van de acteurs en de productieploeg een aandenken aan algemeen directeur Lynn Claerhoudt en coördinator Mens Tiebe De Bruycker. Het betreft een mooie kaart met daarop de woorden Loveringem, ’t kan ier oal. “Het zal een mooi plaatsje krijgen in ons administratief centrum”, zegt algemeen directeur Lynn Claerhoudt. “De samenwerking tussen de productieploeg, de acteurs en het stadspersoneel is vlot verlopen. Het is ook al de derde keer dat in ons administratief centrum opnames plaatsvonden, dus we zijn al goed op elkaar afgestemd.”

Om in alle rust te kunnen filmen, werden de kerkklokken en de beiaard in Lo de voorbije drie weken het zwijgen opgelegd. Maar vanaf nu zullen het klokkengeluid en de beiaarddeuntjes opnieuw te horen zijn het in het stadscentrum.

Welkom voor vierde reeks

Wanneer de derde reeks op televisie te zien zal zijn en of er nog een vervolg komt, is niet bekend. “Maar Chantal en co zijn altijd welkom voor een eventuele vierde reeks”, besluit de algemeen directeur.