Avonturier Jonas (29) uit Izegem start maandag met zijn huwelijksavontuur in ‘Blind Getrouwd’

Jonas Lefevere bestempelt zijn deelname aan Blind Getrouwd als een toffe ervaring. © foto VTM
Wouter Vander Stricht

Maandag 2 september start het nieuwe seizoen van ‘Blind Getrouwd’ op VTM en daarin maakt de Izegemse jeugdwerker Jonas Lefevere (29) zijn opwachting. Aan wie hij gekoppeld wordt en of het huwelijk nog steeds stand houdt, daar mag hij nog niets over kwijt. Maar we konden alvast eens kennismaken met deze globetrotter. “Het was mijn collega die me heeft ingeschreven”, verklapt hij al. “Met mijn toestemming uiteraard.” En de avonturier ging met plezier dit huwelijksavontuur aan.

Jonas Lefevere woont op de Sint-Rafaëlwijk in Izegem, maar groeide op in Geluwe. Hij is de zoon van Rik en Kristien, hij heeft nog een oudere zus Hanne (32) en een pleegzus Kesey (16). Na de lagere school in Geluwe trok hij naar Immaculata in Ieper en aan die middelbare school houdt hij nog steeds een vriendenbende over. “We zijn met zeven en komen nog heel vaak samen.”

Jonas woonde ook een tijdje in Roeselare, maar streek met zijn vorige partner in Izegem neer. Die relatie hield geen stand, maar Jonas bleef Izegemnaar. Ondertussen woont hij al vier jaar in de Pekkersstad. Meer zelfs: hij is ook aan de slag als jeugdwerker bij de vrijetijdsdienst in Izegem. “Ik was nu toe aan mijn derde zomer. Die zijn het drukst voor mij gezien ik onder meer in sta voor de organisatie van de speelpleinwerkingen in de stad”, aldus Jonas die als bachelor afgestudeerd is in de richting ‘Sport en Bewegen’.

Ludiek begonnen

Jonas was nu al twee jaar single, maar hij woont niet alleen. “Via de vzw Superpups uit Brugge adopteerde ik een Russische straathond. Bella heet die en die is mijn beste maatje. Het is een echte straathond, dat zijn de gezondste”, lacht hij. Jonas was wel vertrouwd met ‘Blind Getrouwd’. “Mijn ex volgde het programma en ik keek dan vaak met één oog mee. Ik volgde het niet echt, maar ik heb me ook niet zelf ingeschreven. Collega Evelyn zorgde daarvoor. Het was wat ludiek begonnen, op het werk hadden ze al gezegd dat ze een vrouw voor mij gingen zoeken. Ze dachten dat Blind Getrouwd iets voor mij ging zijn, dus gaf ik mijn toestemming om me in te schrijven.”

“Met mijn vrienden werd al heel wat af gelachen. Je kent dat, als je zeven venten bij elkaar zet”

Aan de definitieve selectie en uiteindelijk de opnames gaat een heel proces vooraf. “Ze willen een duidelijk profiel van de kandidaten schetsen. Dat bekent dat je spreekwoordelijk duizend vragen moet beantwoorden, er komen ook gesprekken met relatietherapeuten en experten aan te pas. ”

De reacties in zijn omgeving waren louter positief. “Mijn oudste zus, mijn collega’s,… ze vonden het allemaal super tof. Mijn ouders moesten heel even aan het idee wennen, ook al omdat ze wisten dat ze op tv gingen komen voor heel Vlaanderen. Want ook zij worden natuurlijk betrokken in het verhaal. Maar intussen staan zij er al helemaal achter.” En natuurlijk werden de vrienden ook ingelicht. “We zijn een hechte groep, we ondersteunen elkaar in alles. En natuurlijk werd er wat afgelachen, je kent dat als zeven mannen samen zet.”

Naar elk continent reizen

Jonas is zelf een avonturier. In bijberoep heeft hij een eigen zaak ‘Chills & Thrills’ waarmee hij teambuildings organiseert en escape games bij je thuis komt opbouwen. Hij droomt ze er zelf ook voet te zetten op elk continent. “Nu ben ik al in Midden-Amerika en Azië geweest, en uiteraard ook al op diverse plaatsen in Europa. Dit jaar vertoefde ik al in Sri Lanka, later dit jaar ga ik skiën in Japan. Maar ik wil dus alle werelddelen aandoen, dus moet ik ook nog eens naar Antartica.”

Over het verloop en de afloop van het programma mag Jonas niet veel kwijt. “Het gaat allemaal ook best snel.. Maar ik had er vertrouwen in dat de experten een goede match voor mij gingen vinden… Gelukkig kreeg ik ook veel steun van de collega’s, want de opnames vonden plaats in de periode dat het druk is op het werk. Ik kan wel vertellen dat het sowieso een toffe ervaring was voor mij.” En aan wie Jonas gekoppeld wordt, daarvoor moet je vanaf maandag afstemmen op VTM.

‘Blind Getrouwd’ vanaf maandag 2 september om 20.40 uur op VTM. Op maandag 9 september is er geen aflevering omwille van voetbal op tv.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier