Ann Hoste uit Avelgem blikt tevreden terug op deelname ‘Met Vier in bed’: “Maar niet alles kwam in beeld”

Ann Hoste (56) en haar man Thierry Vancoppenolle. © ELD
Eddy Lippens
Eddy Lippens Medewerker KW

Ann Hoste en haar dochter Cinzia van B&B De Gouden Klokke schitterden afgelopen dinsdag in het VTM-programma ‘Met Vier in Bed’. De goedlachse dames kunnen terugblikken op een mooi geslaagd avontuur.

Ann Hoste (56) en haar man Thierry Vancoppenolle baten sinds 2006 restaurant De Gouden Klokke uit. “We kochten deze gelijknamige hoeve in 2005”, opent Ann. “We zijn gekend als een gastronomisch restaurant (staan vermeld in Gault&Millau als uitstekend, red.) maar in 2016 maakten we van een verloren ruimte op zolder ook een B&B.”

“Eerst tafelen, daarna kunnen onze klanten blijven overnachten. Die formule sloeg onmiddellijk aan en was onmiddellijk ons ding. Onze eerste klant die via booking.com boekte herinner ik mij nog levendig. Er was een kinderziekte aan de verwarming, die verkeerd aangesloten was. Dat blijft in ons geheugen gegrift staan.”

Deelname

“Ondertussen bouwden we een cliënteel op van mensen die gastronomisch willen dineren, zakenmensen en vooral veel vaste klanten. We willen hen vooral een thuisgevoel geven”, zegt Ann.

“Toen we beslisten om deel te nemen aan Met Vier in Bed zag ik er eerst tegen op. Het was eerst de bedoeling dat Cinzia (26) en mijn oudste dochter Chiara (28) zouden deelnemen. Maar al vlug kwam het kind in mij naar boven (lacht). Ik ben wie ik ben, in het programma zag je dan ook mijn echte ik.”

“We hebben er enorm van genoten. We hadden het geluk dat we in een magnifieke kliek terechtgekomen waren. De casting had zich duidelijk niet vergist toen ze besloten deze vier B&B’s samen te brengen.”

Overweldigend

Nadat Ann en Cinzia eerst in B&B La Douceur de la Miclette bij Cindy en Sven terechtkwamen, was het daags nadien hun beurt. Moeder en dochter ontvingen eerst Lut en Greta met open armen en een kamerbrede glimlach. Daarna volgden Maaike en Bigel, en Cindy die het zonder haar man Sven moest stellen.

De commentaren bij aankomst in het restaurant waren alvast lovend. Ze werden omschreven als twee lieve vrouwen die in een prachtig kader hun klanten ontvangen. Hun gasten werden getrakteerd op een heerlijk gastronomisch etentje dat op heel veel positieve noten kon rekenen.

Na een nachtje in respectievelijk de Junior Suite, de Imperial Suite en de Deluxe-kamer was het tijd voor een uitgebreid ontbijt. Samen met Greta viste Ann een flesje uit de adembenemende wijnkelder om bij het ontbijt te ontkurken.

De commentaren waren dan ook overweldigend. Het ontbijt leverde drie keer de maximale vijf bedjes op. “Het was super, we kwamen niets te kort, we gaan de chef meenemen naar huis”, klonk het in koor.

Daarna volgde de activiteit op de strohoeve van de stoeterij van niemand minder dan Willy Naessens. Willy en Marie-Jeanne onthaalden hun gasten met veel enthousiasme. Nadat Willy een showke gaf was het de beurt aan de gasten om te leren mennen.

Cindy werd als winnares uitgeroepen van het wedstrijdje dat volgde en mocht de kussen van Marie-Jeanne in ontvangst nemen.

Tot slot volgden de beoordelingen van een heerlijke dag. De gastvrijheid, het ontbijt en hygiëne kregen de maximale score. In de eindafrekening kreeg B&B De Gouden Klokke 69 punten achter haar naam. Dat was eentje minder dan B&B La Douceur de la Miclette, dat de wedstrijd won.

Totaalervaring

“Ik denk dat we heel tevreden mogen terugblikken op een fantastische week”, gaat Ann verder. “We zijn er nooit voor gegaan om te winnen, maar wilden er toch goed uitkomen. Het was heel geestig. Ik heb graag dat alles goed verloopt, dat is mijn natuur.”

“We brachten waar het bij een B&B om gaat: een goede nachtrust in een mooie kamer met een heerlijk ontbijt. De gastvrijheid is denk ik mijn beste eigenschap. Ik ontvang de mensen graag heel goed en daar ben ik altijd al voor geapprecieerd geweest.”

“De mensen zijn mijn vrienden. Dit was een totaalervaring waarin de programmamakers uiteraard ook soms stukjes weggelaten hebben. Niet alles kwam in beeld. Toch denk ik dat we trots mogen zijn op onze prestatie”, glundert Ann.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier