Amerika-correspondent voor VRT Björn Soenens keert na presidentsverkiezingen terug naar België: “Dichter bij familie en vrienden wonen”

Een archiefbeeld van Björn Soenens, hier nog aan het werk op Times Square. © VRT

Björn Soenens, al acht jaar de vaste Amerika-correspondent van VRT, zal na de eedaflegging van de nieuwe Amerikaanse president terugkeren naar België. VRT NWS-journalist Thomas De Graeve volgt hem op. Dat meldt de VRT op maandag.

Soenens kondigde het nieuws zelf al eerder aan in een reeks interviews in mei, maar nu maakt de publieke omroep ook bekend wie hem zal opvolgen.

Soenens keert terug naar België na 20 januari 2025, de dag waarop de nieuwe Amerikaanse president de eed zal afleggen. Hij zal dan acht jaar in de VS gewoond en gewerkt hebben. “Björn volgde de opeenvolgende ambtstermijnen van Donald Trump en Joe Biden op met een tomeloze inzet, maar gaf een tijdje geleden aan opnieuw dicht bij familie en vrienden te willen wonen en leven”, zegt de VRT in een persbericht.

Opvolger

VRT NWS-journalist Thomas De Graeve neemt het vanaf het voorjaar van hem over. “Thomas heeft veel ervaring als buitenlandjournalist en kennis van de drie media: radio, tv en online. Thomas is eveneens de maker van de documentairereeks Verscheurd Amerika, vanaf 21 oktober te zien op VRT MAX”, aldus de VRT.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier