Roularta Media Group wint twee prestigieuze media-awards

V.l.n.r.: Tiziana Troisi, Lara Chammah, Jérôme Urbain, Els Michiels, Fabienne Dewilde en Tom Van Vlierberghe (Roularta Advertising). © Roularta Media Group
Philippe Verhaest

Roularta Media Group, uitgever van onder andere Krant van West-Vlaanderen, valt voor het tweede jaar op rij in de prijzen op de uitreiking van de prestigieuze Annual Masters of Media Awards, kortweg de AMMA’s. De mediagroep, voortrekker op vlak van duurzaamheid en marktleider in het magazinelandschap, won zilver in de categorieën Media Sustainability en Media Saleshouse of the Year.

Grote vreugde op de awardceremonie, afgelopen donderdagavond. Roularta Media Group (RMG) mocht er voor het tweede jaar op rij een Media Sustainability Award in ontvangst nemen én won een AMMA voor Media Saleshouse of the Year.

Deze dubbele erkenning onderstreept het marktleiderschap van de mediagroep in magazines, de goede relaties van diens regie – Roularta Advertising – met de advertentiemarkt en de veelvuldige digitale innovaties.

“Onze successen op het gebied van duurzaamheid en strategische initiatieven zouden onmogelijk zijn zonder de inzet van alle collega’s van Roularta Advertising en de bredere Roularta Media Group”, zegt Philippe Belpaire, General Manager Roularta Advertising. “Onze slogan vat dit perfect samen: One Team, One Family, One Planet. De AMMA’s krijgen een prominente plaats in het bedrijf, als dagelijkse inspiratie om voortdurend te streven naar verbetering.”

Media Sustainability Award

Na de bronzen award voor haar inspanning in 2022, bevestigt Roularta ook in 2023 haar voortrekkersrol in duurzame innovatie. Als content provider zetten RMG en diens sterke mediamerken zich in om partners en mediaconsumenten te sensibiliseren en te activeren rond duurzaamheid, naast het verminderen van de ecologische voetafdruk. Denk bijvoorbeeld aan de acties Maai-Mei-Niet van Knack, Brooddoosnodig van De Zondag en de Trends Impact Awards.

In 2023 bracht Roularta Advertising duurzaamheidsthema’s extra onder de aandacht bij adverteerders, onder andere via seminars en de introductie van een duurzaam advertentieformaat: de paper wrap. Ook Roularta Printing, de drukkerij van RMG, investeerde op zijn manier in duurzaamheid: nieuwe, energie-efficiënte droogovens zorgen voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot met 14 procent.

Media Saleshouse of the Year

Naast de zilveren award voor Media Sustainability won Roularta Advertising de prestigieuze zilveren AMMA-award voor Media Saleshouse of the Year. Centraal in de salesstrategie voor 2023 stond de slogan We make it personal, en dat specifiek toegespitst op vier kernsegmenten: Luxe, News & Business, Women en Health.

“Een systematische, diepgaande en persoonlijke aanpak heeft ons leiderschap in de vier kernsegmenten versterkt”, stelt Els Michiels, Head of Product Management & Insights. “We zetten sterk in op grootschalige enquêtes, crossmediale pakketten, seminaries, interne masterclasses, whitepapers en gerichte communicatie.”

“Zo bieden wij adverteerders en agencies gerichte mogelijkheden om hun boodschap succesvol over te brengen. Onze seminars bereikten meer dan vijfhonderd marketeers en media experts. Een veelvoud consulteert tot op vandaag onze inzichten om ze voor hun merk in te zetten.”

Dit jaar zet Roularta Advertising volop in op branded content, waarbij de kracht en het DNA van de mediamerken gematcht worden aan de adverteerders. En met succes: hun marktaandeel is dit jaar opnieuw sterk gestegen.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier