Lynn (33) uit Izegem raadt ‘Het Geluid’ op Qmusic en wint 43.100 euro: “We kunnen er ons trouwfeest mee betalen”

Qmusic-presentatoren Matthias Vandenbulcke en Ulrike D’hauwer bouwden een feestje in de studio. Het geluid is geraden door de Izegemse Lynn.
Wouter Vander Stricht

Na 420 mislukte pogingen was de eerste deelname van Lynn uit Izegem aan ‘Het Geluid’ op Qmusic de juiste. Daarbij moet je dus een geluid raden, maar dat bleek allerminst simpel. Tot Lynn deze morgen aan de beurt kwam, nadat eerder die morgen een extra tip was gelanceerd. Het was presentator Matthias Vandenbulcke, ook afkomstig uit Izegem, die haar als eerste mocht feliciteren. Lynn wint 43.100 euro

Heel wat mensen beten hun tanden stuk op deze opdracht, die ook alles behalve simpel was (geluid hoor je in het onderstaande fragment). Maar Lynn was met de tips aan de slag gegaan, kwam bij een ventilator uit en probeerde er alles aan uit. Het uitdraaien van de pin van een ventilator, je moet het maar bedenken, bleek ook het juiste antwoord.

Lynn was natuurlijk door het dolle heen met haar prijs. De ruim 43.000 euro wil ze gebruiken voor haar trouwfeest dat volgende zomer staat gepland. En passant nodigden de presentatoren zichzelf ook uit voor dit feestje. En Lynn? Die ging deze middag gewoon frietjes eten bij haar mémé. “Ze zal van haar stoel vallen als ze het hoort.”

Deze aflevering van ‘Het Geluid’ startte al op maandag 9 september. Van 6 tot 19 uur mocht ieder uur een luisteraar het geluid raden. Bij een fout antwoord kwam er 100 euro in de pot, die uiteindelijk opliep tot maar liefst 43.100 euro. Elke dag om 9u.30 was er tijdens de Ochtendshow van Maarten & Dorothee de Superronde, waarmee luisteraars vanaf dag één 25.000 euro konden winnen. Vanaf vrijdag 4 oktober werd dat bedrag verdubbeld en was de Superronde 50.000 euro waard. Na een maand vruchteloos speuren kregen de luisteraars op woensdag 9 oktober een eerste tip. Een fanfare – fan is de Engelse term voor een ventilator – kwam toen De Ochtendshow van Maarten en Dorothee verstoren met het nummer ‘Links-Rechts’ van Snollebollekes, onmiddellijk ook een tip naar de ‘richting’ die je kan aanpassen met de draaipin van een ventilator. Deze ochtend kregen de Q-luisteraars een tweede tip. Q-dj’s Maarten en Dorothee kregen van ‘de jury van Het Geluid’ coördinaten overhandigd, die verwezen naar een windturbine in Hamme. Om mee te kunnen spelen moesten luisteraars zich aanmelden in de Q-app, 421 luisteraars raadden live op de radio het geluid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier