Dit is Lynn (33) uit Izegem die ‘Het Geluid’ raadde en zo 43.100 euro won: “Droom van huwelijksreis naar New York”

Lynn Bouckhuyt met de ventilator die ze van zolder haalde en die tot juiste oplossing leidde bij het raden van ‘Het Geluid’. Ook haar cheque mocht ze mee naar huis in de Tinnenpotstraat nemen.
Wouter Vander Stricht

Het hot topic in Izegem,wie wordt de nieuwe coalitie die de stad zal besturen, verdween woensdag even naar de achtergrond voor de vraag: ‘Wie is Lynn uit Izegem die bij Qmusic na 420 mislukte pogingen ‘Het Geluid’ raadde en zo ruim 43.000 euro op haar rekening mag bij schrijven?’ Wel, Lynn is een op en top Izegemse, mama van Camille en volgend jaar wil ze met haar Gregory trouwen. Ze werkt in Veritas op het Frunpark, maar had vandaag vrijaf. Dus gingen we even bij haar langs. “De rust mag dan stilaan terugkeren!”

‘Het Geluid’, het raadspelletje op Qmusic waarbij half Vlaanderen op zoek gaat naar een de oorsprong van een geluidje, is al goed ingeburgerd. Lynn Bouckhuyt is trouwe luisteraar van Qmusic, maar had nog nooit eerder een poging gewaagd om het geluid te raden. “Ik volgde het natuurlijk de laatste weken, maar eerlijk gezegd had ik eigenlijk totaal geen idee. Maar gisterenmorgen begon ik toch iets door te krijgen. Er was eerder al een tip geweest, een fanfare die in studie was langs gekomen, maar die had ik gemist. De tweede tip die woensdag was gelanceerd, de locatie van een windmolen, zegde me ook niet meteen veel. Maar door wat Maarten en Dorothee in de show vertelden – het ging over die twee tips – begon het bij mij te dagen. Het zou wel eens een ventilator kunnen zijn. We hebben er hier eentje op zolder staan en die haalde ik naar beneden. Ik probeerde eerst de aan- en uitknop, maar dat was het niet. De draaipin bovenop de ventilator, leek volgens mij wel verdacht veel op het geluid.”

“Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik totaal overmand door emotie”

Lynn meldde zich aan in de app van Qmusic. “Maar dan komt je nummer daar in een grote pot terecht. Ik had het eerder op de ochtend al eens geprobeerd, later in de voormiddag deed ik een tweede poging. En ik was binnen. Er volgt eerst een intakegesprekje met een medewerker waarbij je wat meer over jezelf vertelt. Daarna mocht ik dus live op de radio komen, ik was eigenlijk mijn was aan het plooien toen ze me terugbelden. Ik was niet zenuwachtig over het feit of ik het wel juist zou hebben, wel over hoe ik zou overkomen op de radio. Ik probeerde zo duidelijk mogelijk te spreken en niet over mijn woorden te struikelen. Maar toen presentatoren Matthias en Ulrike de spanning opbouwden, begon ik te hopen dat het toch wel eens juist kon zijn. Toen ik hoorde dat ik gewonnen had, was ik in shock. Ik was totaal overmand door de emotie. En ik ben natuurlijk direct mijn familie beginnen opbellen.”

Al 13 jaar bij Veritas

Lynn groeide op in de Roeselaarsestraat en op Becelaeres Hof in Izegem, de lagere school liep ze op Sint-Rafaël en ze studeerde af in de richting Mode en Verkoop aan het Instituut de Pélichy in Izegem. “Ik werk nu al 13 jaar bij Veritas, eigenlijk zo goed als van bij het begin toen de winkel geopend was op het Frunpark.”

Haar hobby’s liggen ook wat in de lijn van haar job. “Ik lees graag, maar daarnaast ben ik ook graag creatief bezig: breien, haken, naaien… Ik zit inderdaad dicht bij de bron op mijn werk.”

“Ons trouwfeest vindt volgend jaar plaats in ‘t Oud Gebinte”

Lynn is al elf jaar samen met Gregory Colaianni, uit Kuurne afkomstig en met Italiaanse roots, sinds 2020 zijn ze verloofd. In 2017 kochten ze een woning in de Tinnenpotstraat in Emelgem die ze grondig verbouwden. Lynn en Gregory zijn de ouders van Camille (bijna zes), ook zij loopt school op Sint-Rafaël. “Camille was wat overdonderd natuurlijk. Ze beseft dat natuurlijk niet goed, maar toen ik vertelde dat mama centjes gewonnen had, vroeg ze of ik dan nog meer speelgoed voor haar kon kopen. Typisch kinderen”, lacht Lynn.

Maar op de radio had Lynn al verklapt voor wat ze het geld kon gebruiken, haar trouwfeest van volgend jaar. “Op 9 augustus trouwen we, daarvoor hebben we zaal ‘t Gebinte op de Bosmolens al langer vast gelegd. Natuurlijk zullen we niet alles aan het trouwfeest besteden. Maar we gaan ook op huwelijksreis, ik droomde van New York, maar dat is natuurlijk best duur. Maar nu krijgen we natuurlijk een extra zetje. En de rest van het geld? We moeten hier nog wat kleine verbouwingen doen, maar we zullen het vooral ook sparen.”

Ook de frietjes van mémé kwamen mee ‘in the picture’

Omdat Lynn in de uitzending terloops ook had vermeld dat ze die middag frietjes ging eten bij haar mémé, kwam ook haar oma zo ook plots in het nieuws. “Het is eigenlijk al een traditie van als we kind zijn, toen al gingen we iedere woensdag frietjes eten bij mémé Ginette Baeckelandt en pépé Norbert Mommerency in Schoolstraat in Izegem. Meestal biefstuk-friet, maar gisteren was het met stoofvlees. Ook mijn broer en nichtjes komen er vaak, het is er altijd gezellig. En de frietjes van mémé, die zijn natuurlijk de beste. Zij hadden het niet gehoord op de radio, maar waren natuurlijk wel blij voor mij.”

Vriendschapsverzoeken

‘s Avonds mocht Lynn samen met Gregory haar cheque gaan afhalen bij Qmusic. “En dat konden mijn grootouders ook volgen op tv. Het was een hectische dag. Ik kreeg enorm veel berichtjes, van mensen die dachten dat ik die bewuste Lynn was. En blijkbaar zijn er nogal wat Lynns in Izegem… Maar het mag dan stilaan stoppen, ik krijg zelfs vriendschapsverzoeken op Facebook van mensen die ik niet ken, daar ga ik uiteraard niet op in. Ik sta eigenlijk niet zo graag in de belangstelling, dit hoort er nu wel voor even bij, maar straks zal ik blij zijn dat de rust is terug gekeerd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier