Maarten en Robin lanceren nieuwe podcast ‘Bedankt voor uw reactie’: “Focussen op een ludieke manier op Brugge”

Maarten Desmet en Robin Van de Casteele maken samen de podcast ‘Bedankt voor uw reactie’. © Davy Coghe

‘Bedankt voor uw reactie’, zo heet de nieuwe podcast van Maarten Desmet en Robin Van de Casteele. “We gaan op een ludieke manier na of al die online reviews over Brugge wel kloppen en vertellen leuke weetjes over de stad.”

Maarten Desmet en Robin Van de Casteele, allebei 29 jaar, zijn met een nieuwe podcast gestart. De Bruggelingen zijn niet aan hun proefstuk toe, want ze maakten eerder al Molpraat, een wekelijkse podcast waarin ze het populaire televisieprogramma De Mol onder de loep namen. “We hadden het helemaal naar onze zin met die podcast, maar eens het programma gedaan was dachten we ‘waarom beginnen we niet met een nieuwe podcast?’ Zo gezegd, zo gedaan en na een brainstormsessie in biercafé ‘t Brugs beertje hadden we het lumineuze idee om een podcast te starten over onze favoriete stad aller tijden: Brugge”, begint Maarten.

Hun podcast doopten ze Bedankt voor uw Reactie. “Een verwijzing naar de online reviews die we checken over Brugge, over bijvoorbeeld horecazaken. We zetten telkens een local guide in the spotlight die online reviews geeft en gaan daar dieper op in. Maar we geven ook historische feitjes waarvan ook veel Bruggelingen zeker van onze leeftijd zullen denken moh, dat wist ik niet. Die weetjes werken we uit in de rubriek Santé m’n ratje. Een voorbeeld van een weetje? Achter hostel/café Charlie Rockets in de Hoogstraat ligt een gigantische cinemazaal. Veel mensen van onze generatie weten dat niet”, vervolgt Robin.

Puur ter ontspanning

Het duo heeft net zijn vierde podcast ingeblikt. “Wie onze doelgroep is? Wel, deze podcast is vooral interessant voor Bruggelingen van alle leeftijden en voor mensen die Brugge in hun hart dragen of een beetje kennen. Een toerist die eenmalig de stad komt bezoeken, zal er weinig tot niets aan hebben. Bedankt voor uw Reactie duurt telkens ongeveer 40 minuten en is ideaal om te beluisteren voor het slapengaan, om het hoofd leeg te maken tijdens het joggen of puur ter ontspanning. De podcast gaat voor alle duidelijkheid niet over onszelf.”

Geen zuurpruimen

De podcastmakers vatten Bedankt voor uw Reactie ludiek op. “We willen geen zuurpruimen op ons dak. Onze podcasts zijn ook niet actuagebonden en dateren dus niet. We nemen reviews onder de loep, maar gaan zelf geen restaurants of cafés afkraken. Al durven we wel kritisch te zijn, maar dan op een ludieke manier. De vijf criteria waaraan we een horecazaak onderwerpen, zijn of je een sneukeling krijgt bij je drankje en of er nichebieren aanwezig zijn. Want we drinken graag eens een speciaal biertje. Ook of we een goedendag krijgen of niet, of je kan manillen of niet en of er een Dyson of papier is om je handen aan te drogen na een toiletbezoek. Je leest het, we vatten het niet al te serieus op.”

Bekende Bruggelingen

Robin en Maarten zouden binnenkort ook graag bekende Brugse figuren in hun podcast aan het woord laten. “Het is nu misschien het goede moment om te vragen: maar burgemeester Dirk De fauw, als je dit leest, we zouden jou graag eens in onze podcast aan het woord laten. Aan Raymond van het Groenewoud willen we dezelfde vraag lanceren: Raymond we weten dat je niet van Brugge bent, maar hier wel woont, dus we eigenen je toe als Bruggeling en zouden graag eens in gesprek gaan met jou over je favoriete plekken in Brugge en nog zo veel meer.”

De podcast ‘Bedankt voor uw reactie’ is te beluisteren op Spotify en YouTube.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier