Hof Van Commerce is populaire keuze voor Gouden Gerrit bij Bekende West-Vlamingen

Redactie KW

Nog tot vrijdagmiddag 20 december kan iedereen stemmen voor De Gouden Gerrit, het beste West-Vlaamse nummer aller tijden, en KW.be polste al eens bij enkele bekende provinciegenoten naar hun voorkeur.

En wat blijkt? Serge Buyse en Flip Kowlier hebben met hun Hof van Commerce absoluut hun stempel gedrukt op het collectieve West-Vlaanderengevoel.

Nadiem Shah: “‘t Hof nog gezien in de Warehouse”

Zo kiest deejay en muziekkenner Nadiem Shah uit Roeselare voor ‘Dommestik & Levrancier’, het nummer waarmee ‘t Hof doorbrak bij het grote publiek – toen nog met dank aan de steun en interesse van ‘Hallo Hautekiet’, het knotsgekke telefoonprogramma van Jan Hautekiet op woensdagnamiddag op Studio Brussel. “Maar het is een moeilijke keuze”, grijnst Nadiem, “want intussen heeft ‘Min Moatn’ van Flip Kowlier door de tijd heen wellicht een breder publiek gevonden, is ‘Kom Mor Ip’ van ‘t Hof dé feestplaat bij uitstek en is hun ‘Jaloes’ sowieso de grappigste West-Vlaamse plaat ooit. Ik was deejay in café Warehouse in Roeselare toen ‘t Hof er zijn eerste optreden gaf, hun debuutalbum werd er ook grijsgedraaid.”

Sven Decaesstecker: “Goed bij wedstrijdvoorbereiding”

Zwemmer Sven Decaesstecker uit Kortemark kiest ook al voor de Izegemse hiphoppers. “Ik ben een enorme fan van het genre. Ik hoor bijna alles graag”, lacht hij. “Voor mij is de favoriet ongetwijfeld ‘t Hof van Commerce met ‘Kom Mor Ip’. Het was voor mij onmiddellijk duidelijk dat ik op ‘t Hof. ‘t Hof van Commerce is nie ‘t beste, ‘t Hof van Commerce is oljéne, zoals ze zelf zeggen. En dat specifieke nummer was enorm populair op het moment dat ik begon uit te gaan. Het is trouwens ook een nummer dat nog altijd in mijn playlist zit als ik mij voorbereid op een wedstrijd. Een playlist vol krachtige nummers die mij net dat tikkeltje extra kunnen doen geven!”

Kevin Major: “Hiphop uit de achterkamers gehaald”

En jawel, ook VRT-nieuwsreporter en radiostem Kevin Major uit Oostende kiest voor Buyse & Kowlier, maar dan met ‘Dommestik & Levrancier’. “Omdat ‘t Hof toen echt potten gebroken heeft, voor het rappen in het Nederlands, meer nog, in het West-Vlaams. Maar ook voor hiphop in Vlaanderen, dat toen nog vooral in achterkamers wegstak. Dat de productie niet gepolijst was, maakt het nummer des te memorabel. Cultklassieker!”

Kobe Desramaults: “De zalige stem van Geike”

Topchef Kobe Desramaults van In De Wulf in Dranouter kiest niét voor ‘t Hof, maar wel voor Flip Kowlier solo. Nou ja, wel net met een nummer waarin hij vocaal wordt bijgestaan door een andere West-Vlaamse schone, namelijk Geike Arnaert, ex-Hooverphonic en nu ook al solo. “Doe mij maar ‘Bjistje in mn uofd’ van Fluppe Kowlier en de zalige stem van Geike erbij”, laat hij weten. “En de videoclip vind ik ook machtig!”

Gunter Lamoot: “Tranen in de ogen bij Het Zesde Metaal”

De van Oostende naar Gent uitgeweken comedian Gunter Lamoot kan niet kiezen. “Iets van Het Zesde Metaal, van hun eerste plaat, maar ik kan echt geen specifiek liedje noemen. Ik luisterde er altijd naar, vaak met tranen in de ogen, terwijl ik aan het afwassen was in mijn oude keuken. Een knaloranje keuken was dat, krek dezelfde als die van Frank Welvaert in Eigen Kweek… Elke keer ik die keuken zag, moest ik aan mijn eigen oude keuken denken… En naast ‘Akattemets’ van Eigen Kweek is natuurlijk ook ‘Me Wuf is Weg’ van Kamiel een fantastisch nummer.”

Zelf je stem uitbrengen op de Gouden Gerrit kan trouwens nog altijd via deze link: http://kw.knack.be/west-vlaanderen/widget-4000465920405.htm.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier