Hij werd geboren en groeide op in Bissegem waar zijn vader Maurice - die uit een bekende Heulse familie stamt - in de Meensesteenweg een bakkerij had. Zijn moeder overleed bij zijn geboorte. Guido volgde ook eerst een bakkersopleiding maar na 24 maanden legerdienst trok hij naar het VTI in Kortrijk om er scheikunde te studeren. Hij kon toen aan de slag bij de ververij Durieu in Kortrijk, waar hij specialist was in het maken van kleuren. Daarna werkte hij voor firma's in Roeselare en Sint-Niklaas maar keerde uiteindelijk terug naar Durieu in Kortrijk, waar hij echter op 51-jarige leeftijd al zijn loopbaan moest beëindigen wegens hartproblemen. Hij bleef daarna wel nog zo actief mogelijk en was graag onder de mensen. Hij ging veel fietsen met vrienden, was lid van de dartsclub in dienstencentrum De Zonnewijzer en van de kaartclub in De Zevenkamer.

Als thuiskomen in Heule

Sinds 1955 was hij getrouwd met Monique Deschamps uit Heule. Ze woonden eerst in Bissegem, daarna (om beroepsredenen) in Roeselare en Sint-Niklaas, om uiteindelijk een eigen woning te bouwen in de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk. In 2004 verhuisden ze dan naar een flat in Vijverzicht in Lendelede. Pas sinds eind oktober vorig jaar betrokken ze een serviceflat in Elfenberg naast wzc Ter Melle. Voor echtgenote Monique was het als thuiskomen, want op een boogscheut van haar ouderlijke woning in de Mellestraat. Haar vader was de bekende vroegere biervoerder Pol(ke) Descamps. Ze hadden zich nog maar amper kunnen aanpassen toen Guido door een trombose getroffen werd. Na ziekenhuisopname kon hij de jongste weken in het rusthuis terecht, waar hij overleden is.

Guido was vader van drie kinderen: Marleen (getrouwd met Freddy Vanassche, Kortrijk), Jan (met Tine Vandewalle, Ingelmunster) en wijlen Tom, die in 1993 op 22-jarige leeftijd bij een ongeval het leven verloor. Er waren ook 5 kleinkinderen (van wie er een overleden is) en één achterkleinkind.

Het afscheid heeft dinsdag in familiekring plaats in het crematorium Uitzicht in Kortrijk.

(NOM-Begr. Debonné-Sereni)

Hij werd geboren en groeide op in Bissegem waar zijn vader Maurice - die uit een bekende Heulse familie stamt - in de Meensesteenweg een bakkerij had. Zijn moeder overleed bij zijn geboorte. Guido volgde ook eerst een bakkersopleiding maar na 24 maanden legerdienst trok hij naar het VTI in Kortrijk om er scheikunde te studeren. Hij kon toen aan de slag bij de ververij Durieu in Kortrijk, waar hij specialist was in het maken van kleuren. Daarna werkte hij voor firma's in Roeselare en Sint-Niklaas maar keerde uiteindelijk terug naar Durieu in Kortrijk, waar hij echter op 51-jarige leeftijd al zijn loopbaan moest beëindigen wegens hartproblemen. Hij bleef daarna wel nog zo actief mogelijk en was graag onder de mensen. Hij ging veel fietsen met vrienden, was lid van de dartsclub in dienstencentrum De Zonnewijzer en van de kaartclub in De Zevenkamer.Sinds 1955 was hij getrouwd met Monique Deschamps uit Heule. Ze woonden eerst in Bissegem, daarna (om beroepsredenen) in Roeselare en Sint-Niklaas, om uiteindelijk een eigen woning te bouwen in de Burgemeester Gillonlaan in Kortrijk. In 2004 verhuisden ze dan naar een flat in Vijverzicht in Lendelede. Pas sinds eind oktober vorig jaar betrokken ze een serviceflat in Elfenberg naast wzc Ter Melle. Voor echtgenote Monique was het als thuiskomen, want op een boogscheut van haar ouderlijke woning in de Mellestraat. Haar vader was de bekende vroegere biervoerder Pol(ke) Descamps. Ze hadden zich nog maar amper kunnen aanpassen toen Guido door een trombose getroffen werd. Na ziekenhuisopname kon hij de jongste weken in het rusthuis terecht, waar hij overleden is.Guido was vader van drie kinderen: Marleen (getrouwd met Freddy Vanassche, Kortrijk), Jan (met Tine Vandewalle, Ingelmunster) en wijlen Tom, die in 1993 op 22-jarige leeftijd bij een ongeval het leven verloor. Er waren ook 5 kleinkinderen (van wie er een overleden is) en één achterkleinkind.Het afscheid heeft dinsdag in familiekring plaats in het crematorium Uitzicht in Kortrijk.(NOM-Begr. Debonné-Sereni)