NMBS op zoek naar nieuwe treinbestuurders en technisch personeel in West-Vlaanderen

Goed nieuws voor werkzoekenden in de technische sector: NMBS werft aan. © NBMS
Redactie KW

NMBS zoekt nieuwe werkkrachten (V/M/X) in West-Vlaanderen, 80 om precies te zijn, waaronder meer dan 30 technici voor de werkplaats in Oostende en de onderhoudspost in Kortrijk. Ze hopen die allemaal nog dit jaar te vinden. Om de werving een duwtje in de rug te geven organiseert de vervoersmaatschappij op zaterdag 22 juni organiseert een Discover Day in Oostende om geïnteresseerde kandidaten meer informatie te geven over de job en de werkplaats te laten ontdekken.

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met donderdag 20 juni inschrijven via nmbs.be/jobs en krijgen een specifiek tijdstip toegewezen voor hun bezoek aan de werkplaats in Oostende. Ook partners en ouders zijn welkom om de werkplaats te bezichtigen. De werkplaats in Oostende heeft 450 medewerkers die 500 treinstellen en locomotieven onderhouden, wat een cruciale rol speelt in de veiligheid en betrouwbaarheid van de NMBS-treindiensten.

Betaalde opleidingen

NMBS biedt technische talenten een betaalde opleiding aan, omdat het onderhoud van treinen niet op school kan worden geleerd. Werkzoekenden kunnen via een samenwerking met VDAB Oostende een opleiding als elektromecanicien volgen, waarna zij aan de slag kunnen in de werkplaats van Oostende.

Naast techniekers zoekt NMBS in West-Vlaanderen ook vijftig nieuwe treinbestuurders, waarvoor eveneens een betaalde opleiding van een jaar wordt voorzien.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier