Nieuwe BRE-Team van de gemeente geeft kansen aan 45 jonge jobstudenten

(foto MM)
Redactie KW

Tijdens de komende zomermaanden zullen zo’n 180 jobstudenten aan de slag zijn bij het gemeentebestuur. Nieuw dit jaar is het BRE-Team.

Jongeren krijgen vanaf zeer vroege leeftijd kansen bij het gemeentebestuur. Het BRE-Team is er al voor wie 15 jaar is (en de eerste twee studiejaren van het middelbaar onderwijs heeft gevolgd) of ouder.

“Het BRE-Team telt zo’n 45 jongeren die tijdens het zomerseizoen gedurende een maand op verschillende manieren kunnen worden ingezet. Dat kan zijn voor het net houden van het strand en de duinen, maar evengoed worden ze betrokken bij de opbouw of afbraak van toeristische evenementen of ingezet in het milieu- en recyclagepark”, legt burgemeester Steve Vandenberghe uit.

De jongeren van het BRE-Team krijgen een opleiding over wat ze van hun job mogen verwachten. “We geven ze op deze manier al de kans om de handen uit de mouwen te steken, vanaf het moment dat ze een vakantiejob mogen uitvoeren. Hierdoor leren ze verantwoordelijkheid nemen en zorgen ze bovendien voor een versterking van de dienstverlening tijdens de drukke zomermaanden”, verduidelijkt schepen van Personeel Kristof Vermeire.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier