Viva Sara Kaffée opent pop-upwinkel in de Korte Steenstraat in Kortrijk

Bart Deprez kan de nieuwe maatregelen maar moeilijk verteren. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Bart en Peter Deprez, zaakvoerders van het Viva Sara Kaffée op de Grote Markt in Kortrijk, openen vlak achter de hoek een pop-upwinkel. Je zal er terecht kunnen voor thee en koffie, maar ook voor cadeaus. De opening van de winkel stond eigenlijk pas tegen het eindejaar gepland. Maar de strengere coronamaatregelen brachten de plannen van de broers in een stroomversnelling.

De coronacrisis bracht ook voor de broers Deprez heel wat veranderingen met zich mee. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin moest gewerkt worden, werd het coronaproof concept van het Viva Sara Kaffée op de Grote Markt letterlijk en figuurlijk door velen gesmaakt. Bovendien noteert Viva Sara ook meer en meer online bestellingen die in de winkel kunnen afgehaald worden. “Het zorgde de afgelopen weken soms ongewild voor wachtrijen aan het Viva Sara Kaffée op de Grote Markt”, klinkt het.

Zuur

“Daarom is het nu ook extra zuur dat we er tijdelijk moeten mee stoppen. Onze sector heeft – met succes- zoveel aanpassingen gedaan om alles veilig te organiseren in een omgeving waarvan het nog steeds niet bewezen is dat het een boosdoener is bij het verspreiden van het virus. En toch moeten net wij weer sluiten. Dat voelt als een straf voor iets wat je niet gedaan hebt.”, aldus Bart Deprez.

Daarom beslisten de gebroeders Deprez enkele weken geleden al om tijdens de eindejaarsperiode hun winkel tijdelijk onder te brengen in een pand aan de Korte Steenstraat 2B. Een keuze die ook nu, ondanks de tijdelijke sluiting van de horeca, overeind blijft.

“Ook onze webshop draait immers op volle toeren. Steeds meer klanten bestellen hun koffie en thee online om ze vervolgens af te halen in de winkel. Dit alles zorgde er jammer genoeg voor dat Viva Sara steeds meer geconfronteerd werd met wachtrijen bij de ingang van de winkel en koffie- en theezaak.”

Trouwe smaken en hippe cadeaus

In de Korte Steenstraat 2B openen Bart en Peter Deprez vanaf november een tijdelijke winkel. Klanten zullen er terecht kunnen voor hun trouwe smaken van koffie en thee, maar zullen er tijdens het eindejaar ook heel wat geschenkverpakkingen voor originele en stijlvolle cadeaus vinden. Maar er is ook ruimte voor mooie serviezen en hippe koffie- en theeapparaten.

Om online bestellers te plezieren, komt er dan weer een speciale rij, die sneller vooruit zal gaan, zodat mensen vlot en makkelijk hun bestellingen kunnen ophalen.

Vertrouwde plek

Het Kaffée blijft voor alle duidelijkheid op de vertrouwde plek op de Grote Markt. “We hopen uiteraard zo snel mogelijk weer te kunnen openen, want wij hebben al bewezen dat het ook op een veilige manier kan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier