Veurne Snack Foods krijgt 522.000 euro subsidie voor personeelsopleiding nieuwe productielijn

© (Foto MVQ)
Redactie KW

Vlaams minister van Innovatie en Economie Hilde Crevits kent 522.000 euro subsidie toe aan Veurne Snack Foods voor de opleiding van het personeel dat zal worden ingezet voor de gloednieuwe hoogtechnologische tweede productielijn van de tortillachips.

De afdeling Veurne Snack Foods van de bedrijvengroep PepsiCo specialiseert zich in de productie en de verpakking van chips en snacks. Omdat de vraag naar de populaire Doritos-tortillachips stijgt investeert het bedrijf 30 miljoen euro in een nieuwe hoogtechnologische productielijn met onder meer een ultraoven en een geautomatiseerde verpakkingsunit. Daardoor wordt er 30% minder energie verbruikt bij de productie van de tortillachips en ze zullen ook minder vetten en zout bevatten. De nieuwe lijn wordt gebouwd volgens de ‘Winning is the Purpose’-duurzaamheidsvisie van Pepsico en maakt het mogelijk om in de toekomst nieuwe producten te ontwikkelen.

Deze tweede productielijn schept ook extra werkgelegenheid. Het aantal voltijdse werknemers – dat zijn er momenteel zo’n 440 – kan in de toekomst worden versterkt met 66 extra medewerkers. Daarvoor word ook geïnvesteerd in de kennis en vaardigheden van alle medewerkers, met aandacht voor voedselveiligheid, kwaliteit, milieu en energie. Voor dat opleidingspakket voorziet minister Crevits 522.000 euro financiële steun. Het bedrijf lanceert hiervoor een rekruteringscampagne ‘Do it for Doritos’.

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier