Alle werknemers op de luchthavens voelen de impact van de crisis en de vakbonden hebben enkele belangrijke punten opgelijst die voor hen belangrijk zijn om de periode door te komen. Ze willen eerst en vooral dat er een strategische cel wordt opgericht voor de luchtvaart en aanverwante bedrijven en dat de vakbonden ook daar een plaats krijgen.

Steunmaatregelen

Daarnaast moeten er volgens hen duidelijke steunmaatregelen worden genomen, met garanties voor het personeel. Die maatregelen moeten ook structureel worden verankerd. Als er geld wordt geïnvesteerd in de luchtvaart en aanverwante bedrijven, moet dit gepaard gaan met inspraak in de strategische keuzes die het bedrijf maakt. Ten slotte moet er een comité opgericht worden dat de veiligheidssituatie op de luchthaven monitort. "Werknemers komen dagelijks in contact met passagiers uit landen die zwaar zijn getroffen door corona, maar beschikken niet over voldoende bescherming", klinkt het bij de vakbonden.

Alle werknemers op de luchthavens voelen de impact van de crisis en de vakbonden hebben enkele belangrijke punten opgelijst die voor hen belangrijk zijn om de periode door te komen. Ze willen eerst en vooral dat er een strategische cel wordt opgericht voor de luchtvaart en aanverwante bedrijven en dat de vakbonden ook daar een plaats krijgen. Daarnaast moeten er volgens hen duidelijke steunmaatregelen worden genomen, met garanties voor het personeel. Die maatregelen moeten ook structureel worden verankerd. Als er geld wordt geïnvesteerd in de luchtvaart en aanverwante bedrijven, moet dit gepaard gaan met inspraak in de strategische keuzes die het bedrijf maakt. Ten slotte moet er een comité opgericht worden dat de veiligheidssituatie op de luchthaven monitort. "Werknemers komen dagelijks in contact met passagiers uit landen die zwaar zijn getroffen door corona, maar beschikken niet over voldoende bescherming", klinkt het bij de vakbonden.