The View is opvallende eyecatcher in Nieuwpoort: “Dankzij het reuzenrad ervaar je onze stad als nooit tevoren”

V.l.n.r. zien we schepenen Kris Vandecasteele, Ann Gheeraert, Bert Gunst, burgemeester Geert Vanden Broucke, schepen Bert Gunst en eigenaar van het rad René Bufkens. © PG
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Stad Nieuwpoort verwelkomt tot en met donderdag 5 september het extra grote reuzenrad The View. Vanavond vindt de officiële opening plaats.

Werken in Antwerpen

Nieuwpoort-Bad heeft er deze zomer een opvallende blikvanger bij: The View. Het reuzenrad staat normaal gezien bij het Centraal-Station in Antwerpen, maar door werken daar verhuist de attractie tijdens de zomer naar zee.

The View zal tot en met donderdag 5 september 2024 op de Zeedijk in Nieuwpoort te zien zijn, op het Loodswezenplein aan de Havengeul. Het gevaarte is maar liefst 50 meter hoog en beschikt over 36 gondels waarin telkens acht personen kunnen plaatsnemen. Eén gondel is uitgerust om ook personen met een rolstoel te laten genieten van de wijde omgeving.

Het rad The View bezorgt je een uitzonderlijk zeezicht en een adembenemende kijk op Nieuwpoort en de ruime omgeving. Eigenaar van het rad René Bufkens legt uit: “Ik ben al heel mijn leven gefascineerd door het reuzenrad. Toen ik 9 jaar geleden vernam dat het reuzenrad in Parijs te koop stond, aarzelde ik geen moment. Ondertussen ben ik de trotse eigenaar van vijf stuks.”

Tevreden burgemeester

Burgemeester Geert Vanden Broucke is bijzonder opgetogen over de komst van het rad naar Nieuwpoort. “Met The View krijgt het zomerseizoen in Nieuwpoort net dat tikkeltje extra. We zijn de uitbater dan ook bijzonder dankbaar dat hij onze stad heeft uitgekozen als uitvalsbasis van het reuzenrad voor de komende maanden. The View is een mooie aanvulling op onze rijkgevulde zomerkalender en zal ongetwijfeld veel mensen weten te bekoren. Tijdens een ritje krijg je een uitzonderlijk zeezicht en een adembenemende kijk op Nieuwpoort en de ruime regio. Je ervaart onze stad als nooit tevoren.”

Vanaf 11 jaar betalen passagiers 10 euro per persoon per rit. Voor kinderen van 2 tot 10 jaar bedraagt de prijs 6 euro. Tot 2 jaar is een ritje op The View gratis. De Nieuwpoortse scholen krijgen de mogelijkheid om gratis met The View mee te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier