Nieuwe bar en verlaagde sportzwemtarieven bij LAGO deze zomer

LAGO Abdijkaai opent volgende week de deuren © Jonas Verbeke
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Al valt het weer voorlopig wat tegen, LAGO stelt toch vol enthousiasme hun zomerseizoen van het openluchtzwembad Abdijkaai voor, mét nieuwigheden! Het startschot wordt gegeven tijdens het openingsweekend op zaterdag 22 en zondag 23 juni, een week vroeger dan normaal. Er is een nieuwe horeca-uitbating en de sportzwemtarieven in LAGO Kortrijk en Zwevegem worden terug verlaagd.

LAGO Kortrijk Abdijkaai opent vanaf zaterdag 22 juni. Het wordt een extra lange zomer, want het idyllische openluchtzwembad blijft ook een week langer open, tot en met zondag 8 september. Je vindt er een 94 meter lange glijbaan, springplank, fonteintjes, opblaasbare buikschuifglijbaan, wiggle bridge, een ligweide met gratis zonnecrème via de SMOT-spot, voetbal- en volleybalveld en reuzezandbank. Elke dag, tussen 13 en 14 uur, kan je er virtueel zwemmen tussen de haaien en tropische vissen dankzij het VR-snorkelen.

Nathan Lemaire, Elewin Werbrouck, Wouter Allijns, Lore Walraevens, Arthur Vandenbulcke, David De Brabandere en Petra Santy
Nathan Lemaire, Elewin Werbrouck, Wouter Allijns, Lore Walraevens, Arthur Vandenbulcke, David De Brabandere en Petra Santy © MD

LAGO Kortrijk Abdijkaai verwelkomt de nieuwe Bar Paravang met art deco interieur en tropisch ingericht terras, uitgebaat door Paul Drèze en David De Brabandere. “Tijdens het zwemseizoen serveren we snacks en snelle maaltijden zoals pannenkoeken, wafels, de betere burger, pizza, frietjes, … . Ook toegankelijk voor niet-zwemmers. Na de zomer ontpopt Bar Paravang zich tot brasserie met een deftige menukaart. We willen hier ook thema-events organiseren zoals een brunch, barbecue, kinderdagen, een feestje met live dj’s”, zegt David.

“Na de zomer ontpopt Bar Paravang zich tot brasserie met een deftige menukaart” – David De Brabandere

De sportzwemtarieven voor volwassenen en kinderen tussen 13 en 17 jaar worden terug aangepast. “De prijs was gestegen wegens de energiecrisis, maar intussen zijn de energieprijzen stevig gedaald en dus zullen ook de prijzen voor het sportzwemmen stevig dalen. Dat was de deal destijds. Zo worden de 50-beurten en de 200-beurtenkaart maar liefst € 59 en € 104 goedkoper”, aldus Wouter Allijns, schepen van Sport.

LAGO Kortrijk Abdijkaai is elke dag geopend van 12 tot 19.15 uur, Bar Paravang van 11 tot 22 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier