HoLa-PoSta-zomerzoektocht mikt opnieuw op 350 deelnemers

Op de foto zien we v.l.n.r. schepen Geert Moerkerke van Staden, burgemeester Dominique Cool, Lynn Van Eeckhoutte (Toerisme Staden), schepen Jean-Marie Callewaert, Jo Lottegier (Toerisme L-P), schepen Heidi Coppenolle, Koen Bentein en Laurent Hoornaert. (Foto TOGH) © TOM GHEERAERT
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Van 1 juli tot 30 augustus kun je opnieuw deelnemen aan de HoLa-PoSta-zoektocht, een gratis fietsspeurtocht van 38 km doorheen de gemeenten Langemark-Poelkapelle, Houthulst en Staden. “Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen”, zegt Jo Lottegier van Toerisme Langemark-Poelkapelle.

Ook dit jaar pakken de gemeenten Houthulst, Langemark-Poelkapelle en Staden uit met een gloednieuwe HoLa-PoSta-fietszoektocht. Langsheen het traject van 38 kilometer moeten de speurders het antwoord zoeken op vijftien vragen. “De vragen zijn bedacht door Danny Vanacker op wiens jarenlange ervaring we opnieuw een beroep konden doen”, zegt Jo Lottegier van de dienst Toerisme van Langemark-Poelkapelle. “Daarnaast dienen ook vijftien foto’s gevonden te worden. Na meer dan vijftien edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen. Het hoofddoel van de HoLa-PoSta-zomerzoektocht is dan ook vooral om een mooie fietstocht aan te bieden in de prachtige streek die de westhoek is. Met deze editie willen we de 350 deelnemers van de voorgaande jaren minstens evenaren.”

Deelnemen is gratis

Deelnemen is gratis en iedereen ouder dan 6 jaar die ten laatste op 30 augustus het deelnemingsformulier binnenbrengt bij de toeristische dienst van een van de deelnemende gemeenten én aanwezig is op de prijsuitreiking op vrijdag 27 september om 19 uur in OC SWOK in Staden ontvangt een prijs. De hoofdprijs heeft een waarde van 100 euro. Deelnemen kan van 1 juli tot 30 augustus. Deelnemersformulieren vind je in de diensten voor toerisme van Houthulst, Staden en Langemark-Poelkapelle. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier