Eerste Michelinster voor Provinciedomein Atlantikwall Raversyde: “Bekroning op ons werk”

Directeur Mathieu de Meyer is bijzonder trots op deze bekroning. © ML
Marc Loy
Marc Loy Medewerker KW

Het Provincieomein Atlantikwall Raversyde in Oostende ontving als toeristische attractie voor het eerst in haar ruim 33 jarig bestaan een ster in de Michelin Reisgids.

“Totaal onaangekondigd en dus ook totaal onverwacht kregen we zopas een brief van de directeur van Guides MichelinVoyage & Cultures met het bericht dat Atlantikwall Raversyde in de laatste editie van de Michelin Reisgids bekroond is met één Michelinster”, aldus directeur van het Domein Mathieu de Meyer. De Michelin Reisgids is gemaakt voor de nieuwsgierige reiziger die niet alleen wil bezoeken, maar ook de bestemming volledig wil begrijpen en beleven.

“Deze ster is de bekroning op het werk van vele jaren en van alle personeelsleden die zich dagelijks 100% inzetten om ervoor te zorgen dat de vele bezoekers in de beste omstandigheden Atlantikwall Raversyde kunnen bezoeken”, aldus de Meyer.

Aan onze kust hebben alleen nog het natuurreservaat Het Zwin in Knokke-Heist, De Ten Duineabdij in Koksijde elk een Mchelinster en de Grote Markt van Veurne twee sterren.

Tentoonstelling

Het Provincidomein Raversyde conserveert met de batterij Aachen en batterij Saltzwedel-neu twee Duitse kustverdedigingslinies met in het totaal meer dan 60 bunkers uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. De archeologische site Walraversijde met de restanten van een goed bewaard gelijknamig middeleeuwse visserdorp is momenteel in renovatiefase. Tijdens het lopende bezoekersseizoen loopt de tijdelijke tentoonstelling ‘De Atlantikwall gestript’ over het thema de wereldoorlogen in stripverhalen, de expo’s ‘Ensor 1940 en James Baron Ensor’ en in het park van het Domein de fototentoonstelling De kust bevrijd’. In 2024 verwacht het Provinciedomein circa 100.000 bezoekers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier