In een jaar tijd kreeg Annelies Mares (40) al ruim 12 nationaliteiten op bezoek in haar vakantieappartement SUB, middenin een rustige woonwijk in Oostende. Ze is al 20 jaar leerkracht, maar besloot vorig jaar om er nog iets extra bij te doen. “Ik kan mij nu creatief uitleven en nog altijd met passie lesgeven.”
De Oostendse Annelies volgde zelf les in het Sint-Andreasinstituut en staat er ondertussen al 20 jaar voor de klas. De mama van twee kinderen, geeft de vakken wiskunde en techniek in de middelbare school. “Toen ik vorig jaar 40 werd, had ik zin in een nieuwe uitdaging. Het was niet de bedoeling om mijn job op te geven, want ik geef nog altijd heel graag les. Ik ontvang graag mensen en ben graag creatief bezig. Toen er hier om de hoek een appartement te koop kwam, ben ik daar meteen op gesprongen. Een dag voor we op vakantie vertrokken heb ik alles geregeld”, blikt Annelies terug.
Ze houdt zich graag bezig met inrichting en creëerde ene gezellige verblijfplaats voor vier personen. “Ik richt me specifiek op koppels of gezinnen. Er zijn twee kamers met telkens twee bedden. De tweede slaapkamers is wat ingericht voor kinderen met een stapelbed en een krijtmuur waar ze op kunnen tekenen en wat speelgoed.”
“Als iemand laat weten dat ze zoveel jaar samen zijn, dan doe ik iets romantisch of ik hang vlaggetjes op als iemand jarig is”
Het appartement kreeg de naam SUB. “Naar submarine of duikboot. Het is een link met de zee, maar de gang met de witte deuren leek wat op een duikboot en zo ben ik op de naam gekomen”, vertelt Annelies. Ze is blij met de combinatie in haar professionele leven. “Het is soms eens puzzelen, maar ik vind het eigenlijk heel leuk om te doen. Mensen komen hier vrolijk toe en ze gaan vrolijk terug weg. Ik probeer er heel wat creativiteit in te steken. Ik heb de inrichting zelf gedaan door spullen te zoeken, maar ik zorg ook voor kleine verrassingen afhankelijk van de reden waarom mensen komen logeren.”
Persoonlijke aanpak
“Als iemand laat weten dat ze zoveel jaar samen zijn, dan doe ik iets romantisch of ik hang vlaggetjes op als iemand jarig is. Bij Pasen voorzie ik paaseitjes, of als het Oostende voor Anker is staan er extra bootjes. Ik vind het leuk om daar net iets extra te doen voor mijn gasten. Sowieso zorg ik er altijd voor dat ik mensen persoonlijk kan ontvangen en ook als ze weggaan probeer ik altijd wel even langs te gaan. Tegenwoordig wordt er vaak met kastjes gewerkt waar je de sleutel dan kan krijgen met een code, maar ik hou toch wel van een persoonlijke aanpak en ik merk dat mensen dat wel appreciëren. Ik kan dan meteen enkele vragen beantwoorden of wat uitleg geven over de stad.”
Bijna elke nacht een gast
Annelies is ondertussen superhost door de vele positieve reviews van haar gasten en het appartement is bijna elke nacht geboekt. “Ik ben zelf eigenlijk geschrokken van het succes. Ik dacht dat ik enkel in de vakanties en af en toe eens een weekend gasten zou hebben, maar er is bijna elke nacht wel een gast. Mensen komen ook van overal ter wereld naar Oostende. Ik was echt verrast van het publiek dat naar Oostende komt logeren. Ik heb al mensen uit Amerika ontvangen die op rondreis waren door Europa, andere mensen willen Brugge bezoeken,… Ik heb ook al enkele gasten die hier verblijven als ze in België zijn om familie te bezoeken.”
Investering
Er komt veel kijken bij de verhuur, maar de Oostendse doet het nog altijd graag. “Ik doe alles zelf tot het poetsen toe. Je moet ook zorgen dat je met alle regelgeving in orde bent zoals brandveiligheid. Je moet het appartement laten keuren en een nummer aanvragen bij Toerisme Vlaanderen. Ik werk samen met boekingsplatformen, je moet dan natuurlijk een stuk afstaan van de prijs, maar ik doe het niet om rijk te worden. Ik vind het gewoon leuk om te doen en het is een investering voor mijn kinderen later.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier