’t Buitenbeentje verhuist naar Hoeve Sanders in Oostende

Bioboerin Eline Vermeir en vrijwilliger Georges Museeuw. (foto PM)©Peter MAENHOUDT
Bioboerin Eline Vermeir en vrijwilliger Georges Museeuw. (foto PM)©Peter MAENHOUDT
Redactie KW

’t Buitenbeentje, de winkel van de Biopluktuin in de Tuinen van Stene, heeft een nieuwe locatie. Niet meer aan de Polderdijk, maar wel in Hoeve Sanders aan de Stenedorpstraat, tegenover de Vlasschaard.

“De hele hoeve moet gerenoveerd worden, maar wij hebben de paardenstallen ondertussen omgebouwd tot hoevewinkel”, vertelt bioboerin Eline Vermeir. “Een superlocatie, want dicht bij de Tuinen van Stene. Er is meer passage dan aan de Polderdijk en er zijn prachtige wandelingen te doen in de buurt.”

De Biopluktuin heeft sinds kort honderd kippen. “De eitjes van die kippen zal je bij ons in de winkel vinden. Verder bieden we ook de biologische groenten van de Biopluktuin aan, vleespakketten, appelsap geperst met de appels van de Kinderboerderij… Jan Wydooghe van Chef on The Move maakt quiches en vegetarische burgers met groenten uit de Biopluktuin. Alles zal dus bio en lokaal zijn, op het ritme van de seizoenen.”

Losse verkoop

Er was veel vraag naar een winkel. “Vorig jaar deden we ook zomerabonnementen in de pluktuin, maar dat doen we dit jaar niet meer. We vangen dat dus op met losse verkoop. We zullen zelf in de winkel staan en doen ook een beroep op vrijwilligers. Ook de mensen van Duinhelm helpen mee, een toffe samenwerking”, geeft Eline tot slot nog mee.

’t Buitenbeentje opent de deuren op vrijdag 4 juni.

De winkel zal telkens op woensdag- en vrijdagmiddag open zijn van 15 tot 18 uur in de Stenedorpstraat 1.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier