Schattenjacht en Modetour op Week van de Fair Trade

De affiches van de ‘Week van de Fair Trade’. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville

Stad Brugge neemt van 6 tot 16 oktober voor het veertiende jaar op rij deel aan de Week van de Fair Trade. “Samen met onze partners organiseren we onder meer een spannende Geochace schattenzoektocht en een duurzame modetour”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Tijdens de Week van de Fairtrade willen organisatoren en betrokkenen jaarlijks aantonen dat eerlijke handel wel degelijk een groot verschil kan maken voor producenten in het Zuiden en eigenlijk overal ter wereld. Daar is ook Stad Brugge, dat al voor het veertiende jaar op rij actief participeert aan deze actieweek, van overtuigd. Aan de vooravond van deze actieweek, op 5 oktober – de dag van de internationale leerkracht –, wordt er alvast een mondiale ‘meet & greet’ georganiseerd in het stadhuis: een info- en uitwisselingsmoment voor leerkrachten die fair trade, mondiale thema’s en internationale solidariteit op school op de kaart zetten.

Schattenjacht

“Daarnaast ontwikkelde onze Noord-Zuiddienst in samenwerking met Burgia vzw een zogenaamde Geocache doorheen het centrum van de stad, een soort schatzoektocht op basis van GPS-coördinaten die je ook makkelijk met je smartphone kan spelen”, stelt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). “Het idee is dat je spelenderwijs kennis maakt met plaatsen in de stad die met fair trade te maken hebben. De kick-off heeft plaats op 6 oktober om 14.30 uur aan het speelpleintje nabij het Guido Gezelleplein.

Wie zijn garderobe wil aanvullen met eerlijke geproduceerde producten kan dan weer deelnemen aan de Fair Fashion Walk. Samen met de gespecialiseerde organisatie COSH! ontwikkelde Stad Brugge een wandel- en fietsroute langs milieubewuste en duurzame lokale handelaars. Op 9 en 13 oktober gidst Niki de Schryver van Cosh je zelf langs deze adresjes.

Faire kinderwereld

Ook de Brugse socio-culturele jongeren springen opnieuw op de kar van de Fair Trade-week met de organisatie van ‘De Faire Kinderwereld’: tal van activiteiten waarop kinderen spelenderwijs kennis maken met de grote ‘Fair Tradewereld’.

Het volledige programma vind je op www.brugge.be/wtf2021

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.