Sarah (28) heropent modieuze kapperszaak in Sky District: “Wens van mijn oma in vervulling gebracht”

Sarah Vanheuverbeke is trots op haar nieuwe kapperszaak in het Sky District. © ZB
Redactie KW

Ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Sarah Leona heropende zaakvoerster en bezielster Sarah Vanheuverbeke (28) op dinsdag 23 juli met trots haar kapperszaak in het ultrahippe Sky District. Ook het interieur kreeg een volledige metamorfose. “In Marokko was ik erg onder de indruk van de oosterse bouwstijl. Dat wilde ik ook doortrekken in mijn eigen kapsalon”, klinkt het alvast.

Kapster Sarah Vanheuverbeke (28) baatte vijf jaar lang kapsalon Sarah Leona uit in de Alfons Pieterslaan. Ter ere van het vijfjarig jubileum besloot de onderneemster dat het tijd was voor een nieuw hoofdstuk in haar carrière. Niet enkel werd het interieur van de zaak in een nieuw jasje gestoken, het salon verhuisde meteen naar een gloednieuwe locatie: het Sky District in de Leopold III-laan. Het vernieuwde kapsalon bevindt zich op de hoek van het plein met een schitterend uitzicht op de groene binnentuin. Het salon is voorzien van een gloednieuw interieur met een Arabische toets, ontworpen om een luxe, gastvrije en ontspannen sfeer te bieden aan haar klanten.

Sarah droomt al lang van een salon in het Sky District. “In 2018 was ik nog als medewerkster aan de slag in een groot kapsalon in Nieuwpoort toen ik in een van de magazines las dat ze een Sky District zouden bouwen in Oostende. Mijn oog viel meteen op de schitterende Sky Towers. Ik dacht: daar wil ik later mijn kapsalon hebben! Ik was pas 23 jaar oud en wist helemaal nog niet wat het was om zelfstandig te zijn. Het idee heeft me nooit losgelaten en eindelijk heb ik het kunnen waarmaken.”

Oma Leona

Sarah, die origineel afkomstig is uit Roeselare, verhuisde op 15-jarige leeftijd naar Oostende. Steeds met kapsels en haar bezig, koesterde ze de wens om ooit zelf een salon te openen. Sarah volgde de opleiding Haarzorg in het Ensorinstutuut en mocht als jonge kapster aan de slag in een salon in Nieuwpoort. “Mijn grootmoeder, Leona, is mijn grootste drijfveer geweest om mijn eigen kapperszaak te starten. Oma wilde kapster worden, maar heeft daar de kans niet toe gekregen. Nu ik mijn salon heropen in het Sky District, voelt het wel een beetje alsof we samen onze droom hebben waargemaakt”, vertelt Sarah met een zachte glimlach.

“De slogan van Sarah Leona is ‘Liefde voor haar’. Daarmee wil ik zeggen: liefde voor mijn oma, liefde voor het vak waar we allebei zo gepassioneerd over zijn en natuurlijk liefde en zorg voor het haar van mijn klanten. Bij mij draait alles om liefde!”, lacht Sarah. “In mijn salon in de Alfons Pieterslaan ging er een foto uit van mijn oma en opa. Die foto zal natuurlijk ook een mooi plekje krijgen in mijn nieuw kapsalon. Mijn oma verblijft nu in een rusthuis in Roeselare. Het is niet zo gemakkelijk om haar haar te knippen. Natuurlijk zijn mijn grootouders erg trots op mij. Heel wat familieleden komen trouwens hun haar knippen bij mij.”

Geselecteerd

Wat dit jubileum extra bijzonder maakt voor Sarah, is dat haar kapsalon onlangs werd opgenomen in de Eleganza Beauty Guide, een prestigieuze erkenning voor kappers. “Het is een beetje te vergelijken met een Michelinster voor kappers. Als lid word je na een jaar geëvalueerd door Eleganza en kun je sterren verdienen”, vertelt Sarah. “Daarnaast kan ik nu ook kappersopleidingen volgen. Er worden webinars en andere evenementen georganiseerd waar je aan deel kan nemen.”

“Bij Sarah Leona werk ik al jaren exclusief met de hoogwaardige producten van de verzorgingslijn Moroccanoil. Deze sluiten perfect aan bij mijn doelgroep van klanten die streven naar mooi, gezond en glanzend haar. Ik vind het daarnaast belangrijk om mijn klanten te informeren over hoe ze thuis zelf hun haar kunnen verzorgen. De haarproducten kan men nog niet bestellen online, maar wel aankopen in het kapsalon.”

Marokkaanse invloeden

Tot nu toe stond Sarah er alleen voor in haar salon, maar neemt voor het eerst een medewerker in dienst. “Dat vind ik best wel spannend. Hopelijk lukt het me om alles in goede banen te leiden”, vertelt Sarah. Een nieuwe werkkracht in het kapsalon is niet de enige nieuwigheid. Bij de verhuizing werd meteen ook het interieur volledig aangepakt. “Tijdens mijn reizen naar Marokko was ik erg onder de indruk van de Oosterse bouwstijl. Deze zijn vaak gezellig, sierlijk warm en hebben een spirituele noot. Dat wilde ik ook doortrekken in mijn eigen kapsalon. Ik kijk er naar uit om klanten te ontvangen in mijn nieuwe zaak”, besluit Sarah. (Zana Bulteel)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier