Renovatiewerken ‘t Convent zitten goed op schema: “Graag starten in augustus”

Dominique Pauwelyn: "Eenmaal de kraan weg is, kan ik in principe het gastenverblijf openen." (foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Ondanks de coronacrisis verlopen de renovatiewerken aan ‘t Convent in Reninge relatief voorspoedig. Eigenaar Dominique Pauwelyn maakt zich sterk dat de feestzaal vanaf augustus gebruiksklaar zal zijn. “De lockdown zorgde even voor wat oponthoud, maar al bij al viel dat wel mee”, vertelt hij.

In 2018 kocht Dominique Pauwelyn uit Roeselare voor 504.000 euro de site van het iconische sterrenrestaurant ‘t Convent in Lo-Reninge. Hij besloot om het restaurant met hotel te herbestemmen naar een moderne eventlocatie met een luxueus gastenverblijf. Op de gelijkvloerse verdieping wordt er nog volop gewerkt aan de drie evenementenzalen, maar het gastenverblijf met negen slaap- en badkamers, een living en drie keukens is zo goed als klaar.

“We zijn nog volop bezig met de werken, maar ze verlopen volgens schema”, vertelt Dominique Pauwelyn. “Het einde van de grote werken is voorzien tegen het bouwverlof in juli. Na Nieuwjaar hebben we de nieuwbouw gedaan. De lockdown zorgde even voor oponthoud, maar al bij al viel dat wel mee. We hadden voor deze zomer al heel wat evenementen op de planning staan. Die zijn niet geannuleerd, maar meestal uitgesteld naar een latere datum. Voor ons toch een streep door de rekening. Het is voor iedereen moeilijk. Ik heb twee zonen die een brasserie hebben in Roeselare. Zij staan nog in het begin van hun carrière. Dat vind ik erger dan wat ik tegenkom.”

Volop aan het werk

De grote kraan op het terrein verraadt dat er nog volop grote werken bezig zijn. “De schilders zijn bezig, men is bezig met de roofing, de ruiten worden geplaatst, beton wordt gegoten… Er zit nu wel een mooie planning in, maar je bent afhankelijk van iedereen. Het moet allemaal perfect op elkaar aansluiten. Eenmaal de kraan weg is, kan ik in principe het gastenverblijf openen. De brandveiligheidsattesten zijn in orde. Dat moet nu naar Toerisme Vlaanderen en dan kan ik in principe starten. Het zal wellicht nodig zijn als je hoort dat de kust niet genoeg capaciteit zal hebben voor al die vakantiegangers die in eigen land zullen blijven. Mijn zonen en hun vriendinnen zijn al komen overnachten bij wijze van test, om te kijken of er mankementjes zijn en of alles praktisch in orde is.”

“Voorlopig hebben we nog niet gezocht naar de vroegere truffelplantage”

“Normaal zou het dus klaar moeten zijn om vanaf augustus evenementen en feesten te organiseren. Ik stoor me niet zo erg aan de onzekerheid waarmee de horeca geconfronteerd wordt, want ik kan toch ten vroegste in augustus openen.”

Naast de coronacrisis zorgt ook de aanhoudende droogte voor problemen. “We hebben nieuwe haagjes geplant en het gras ingezaaid, maar we hebben geen regen. Dat komt er dan ook nog eens bij, want dat moet ik nu allemaal zelf beregenen. Er zijn ook nieuwe wijnranken geplant. Daarvoor werk ik samen met de wijnclub van Roeselare.”

Truffels

In 1994 liet toenmalige sterrenchef en vorige eigenaar Rudi Devolder een truffelplantage aanlegen. Elf jaar later werd de eerste West-Vlaamse truffel er uit de grond gehaald door het speciaal getrainde zwijntje Rabass. “Voorlopig hebben we nog niet gezocht achter truffels, maar ik heb wel contact met de persoon die destijds Rudi hielp met het aanleggen van de plantage. Hij heeft goede hoop dat er nog truffels in de grond zitten, maar dat zal iets voor na de werken zijn”, besluit Dominique Pauwelyn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise