Plasticraft zag een verdubbeling van het aantal bestellingen tijdens coronacrisis

Zaakvoerder Paul Renty (rechts) van Plasticraft samen met arbeider Michel Lestabel. © PM
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Plasticraft, een bedrijf dat materialen in plexiglas produceert, zag een verdubbeling van het aantal bestellingen. “Ons ander werk blijft een beetje liggen doordat de vraag naar plexiglas momenteel enorm groot is”, zegt zaakvoerder Paul Renty.

Paul Renty baat al 50 jaar Plasticraft uit. Het bedrijf werd opgericht in 1954, maar het was de vader van Paul die het bedrijf in 1969 overnam. “Na mijn verplichte legerdienst wist ik meteen waarvoor ik stond”, lacht Paul. “Mijn vader had Plasticraft overgenomen, maar deed dat niet voor zichzelf. Mijn vader zat eigenlijk in de appartementsbouw. Hij nam het bedrijf over voor mij. Veel keuze had ik dus niet. Maar ik ben blij dat hij die keuze gemaakt heeft want ik doe het nog altijd even graag als 50 jaar geleden.” Plasticraft maakt sinds jaar en dag alle soorten bewerkingen in plexiglas. Gaande van beveiligingskappen voor toestellen in fabrieken en displays voor publiciteitsborden, tot inlijstingen, klein meubilair, snoepbakken en beglazing voor boten. “We maken werkelijk alles”, gaat Paul verder. “Vroeger maakten we ook nog lichtkoepels, maar daarvoor werken we nu samen met een bedrijf in het Kortrijkse. Mijzelf inbegrepen, werken we hier momenteel met vier mensen. Ik help zelf ook nog mee in de productie. Hoe het gebruik van plexiglas geëvolueerd is? Er wordt tegenwoordig veel meer met plexiglas gewerkt dan vroeger.”

Afscherming

Het coronavirus kan voor het ene bedrijf negatief zijn, maar bij Paul stromen de bestellingen echter binnen. “We draaien een pak meer omzet momenteel dan voor het coronavirus de kop opstak. Het coronavirus zorgt ervoor dat mensen vooral rond hygiëne plexiglas bestellen. We merken dat de aanvragen bij bakkers, beenhouwerijen en apotheken groot is. Zelfs de politie plaatste al een bestelling om hun balie van een afscherming te voorzien in plexiglas. Ik denk dat plexiglas, naast toiletpapier (lacht) momenteel een van de meest gevraagde producten is. Toen we van het coronavirus hoorden en eens we wisten dat het ook in België genadeloos zou toeslaan, hadden we ergens wel gedacht dat de vraag naar plexiglas zou stijgen. Maar we hadden geen verdubbeling van het aantal bestellingen verwacht”, aldus Paul.

Stormloop

Voorlopig probeert Paul het nog steeds te rooien met drie personeelsleden. “We zitten momenteel wel aan ons limiet van wat we aankunnen met het aantal personeelsleden dat we nu hebben. Ik denk dat die stormloop op een gegeven moment wel voorbij zal zijn. Het is ook zo dat andere bestellingen momenteel wat blijven liggen. De winkels zijn momenteel ook gesloten en ook daar kwamen geregeld bestellingen van. Die hebben we nu niet. Gelukkig maar want anders hadden we een groot probleem. Dat zouden we momenteel niet aankunnen. We blijven hard verder werken om ervoor te zorgen dat iedereen op tijd zijn bestelling krijgt. Of we de vraag naar plexiglas nog zien toenemen? Ik denk dat mensen nu meer voorzorgen gaan nemen want wat als er opnieuw een virus opduikt of wat als het coronavirus, nadat het is verslagen, opnieuw de kop opsteekt? Mensen zullen voorzichtiger zijn in de toekomst”, denkt Paul.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier