Oostkamp organiseert vanaf maandag nieuwe lenteactie rond lokaal winkelen

De lenteactie beloont Oostkampenaars die lokaal shoppen. © GST
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Op maandag 6 mei start de nieuwe lenteactie in het centrum van Oostkamp, om mensen te motiveren om in Oostkamp-centrum hun aankopen te blijven doen tijdens de werken aan het kruispunt Kortrijksestraat en de Schooldreef.

Tijdens de werken op het kruispunt van de Kortrijksestraat en de Schooldreef blijven alle handels zaken te voet bereikbaar. Het vraagt een kleine inspanning van de klanten, maar de komende twee maanden wil de gemeente Oostkamp samen met Shopping Oostkamp en Unizo de winkelende mensen belonen met de spaaractie Tof da je ier ziet. Tussen 6 mei en 30 juni kun je stickers verzamelen bij de deelnemende handels- en horecazaken in het centrum van Oostkamp, naargelang je aankoopbedrag. Daarmee wil de gemeente de handelaars ondersteunen in de laatste fase van de ingrijpende wegeniswerken in het centrum van Oostkamp.

Lokaal shoppen

“Deze spaaractie onderstreept het belang van lokaal shoppen. Wat het winkelen in Oostkamp zo aangenaam maakt, is de diversiteit van het aanbod en de warme ontvangst die de klanten overal krijgen. Gratis parkeren en een glimlach zijn standaard inbegrepen, naast een scala aan culinaire hoogstandjes die de smaakpapillen verwennen. Nu zal lokaal winkelen ook beloond worden met de spaaractie”, zegt Fabienne Valcke, verantwoordelijk voor lokale economie.

“Tot 30 juni worden bij de deelnemende handels- en horecazaken spaarkaarten en stickers uitgedeeld naargelang het gespendeerde bedrag. Men krijgt één sticker voor dagelijkse aankopen vanaf 5 euro, twee stickers voor periodieke aankopen vanaf 20 euro en drie stickers voor uitzonderlijke aankopen vanaf 100 euro. De spaarkaarten kunnen gedeponeerd worden in de wedstrijddozen bij de handelaars. In totaal zijn er 3.500 euro aan prijzen te verdienen: een hoofdprijs van 500 euro, tien bonnen van elk 100 euro en dertig bonnen van elk 50 euro. De winnaars worden in juli uitgeloot.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier