Oostendse tweelingbroers Mario en Mike Willems brengen het festival op je bord

© JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

De Oostendse tweelingbroers Mario en Mike Willems slaan de handen in elkaar voor een uniek concept. ‘Festival op het bord’ combineert top-dj’s met gezellig tafelen in ‘t Hoeveke, het restaurant van Mike in Westende.

Mario Willems scheert al langer hoge toppen in de muziekwereld als dj DiMaro. Zijn broer Mike doet hetzelfde, maar dan op culinair vlak in zijn restaurant in Westende. Dat Mike niet verlegen zit om een stunt bewees hij al eerder door een gratis fles wijn aan te bieden aan iedereen die zijn gsm-toestel in een locker plaatste tijdens het eten. Hij haalde daarmee de nationale pers. “Via mijn broer weet ik dat heel wat dj’s ‘werkloos’ zijn de komende zomer door het coronavirus. De festivalzomer is de drukste periode van het jaar voor alle dj’s. Waarom dan de handen niet in elkaar slaan met mijn broer. Op die manier brengen we het festival, in beperkte kring weliswaar, een beetje op het bord”, lacht Mike.

84 boekingen geannuleerd

Ook broer Mario is vol lof over het concept. “Ik draai 70 procent van mijn omzet van april tot oktober”, zucht Mario. “Het coronavirus hakte er in onze sector goed in. Ik had sowieso al drie boekingen op Ostend Beach dit jaar. Dat zijn voor mij de leukste aangezien ik Oostendenaar ben en draaien in je eigen stad geeft net dat tikkeltje meer. Ook op Hyp-O-Dream zou ik staan. Daarnaast stonden al heel wat andere grote festivals vast. Alleen Tomorrowland was nog niet zeker, maar ik draai er al twaalf jaar. Ik zie niet in waarom dat dit jaar niet zo zou geweest zijn. De selectie voor Tomorrowland wordt pas in mei beslist.” De Oostendse dj zag zo al 84 boekingen geannuleerd deze zomer, waaronder vijf boekingen in de Wellington Hippodroom tijdens de wedstrijden van de Rode Duivels. “We waren pas maart toen het coronavirus uitbrak. Normaal ligt het aantal boekingen op 130 per zomerseizoen en dat is zuur”, gaat Mario verder. “Het is en blijft zuur. In principe zouden we het moeten kunnen overbruggen tot volgend jaar in april. Dan moet het echt wel terug goed komen, want anders komen we in de problemen.”

Top-dj’s

“Eigenlijk wilden we al langer iets samen doen”, pikt Mike in. “In de zomer is dat voor mijn broer echter nooit haalbaar. Ik zie mijn broer normaal alleen als ik mee ga naar een van de festivals waar staat. Deze zomer wordt net even anders. We hebben een hele goede band. Ergens ben ik wel blij dat ik mijn broer op deze manier meer zal zien.” DiMaro zal elke vrijdag aan de draaiknoppen staan tijdens ‘Festival op het bord’. Daarnaast vullen enkele top-dj’s het rijtje aan. De eerste editie start op zondag 5 juli met Pat Krimson. De volgende editie is voor vrijdag 10 juli. Dan komt die andere Oostendenaar, Greg Dela, het beste van zichzelf geven. “De weken daarop, telkens op vrijdag, volgen Robert Abigail, Lennert Wolfs, Lester Williams en nog heel wat andere dj’s, waaronder enkele Oostendse. Dat gebeurt telkens in de eigen bubbel. Dat wil zeggen dat we zorgen voor voldoende afstand tussen de tafels en dat mensen ook moeten blijven zitten. Maar daarom wordt het niet minder leuk. De eerste editie is al volledig uitverkocht en ook de tweede editie met Greg Dela loopt als een trein. We willen mensen een alternatief bieden voor de festivals en ik denk dat we daar goed in geslaagd zijn”, aldus Mike. Ook de Oostendse chocolatier Olivier Willems geeft zijn medewerking aan het unieke concept.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier