Nieuwe uitbaters heropenen Eethuis De Reutel

De Reutel kreeg inmiddels ook een nieuw logo. (foto ZB)
Redactie KW

Eethuis De Reutel in Beselare heropent donderdag 11 juni zijn deuren. De nieuwe uitbaters Henk Noppe en Valerie Staelens willen er een gezellige volkse eetgelegenheid van maken.

“Toen we in De Reutel kwamen eten, waren we onmiddellijk verliefd op het concept en de zaak”, vertelt Henk Noppe (39) enthousiast. “Toen Francine Hillewaere na 14 jaar uitbating ons vertelde dat de zaak over te nemen was, hebben we meteen ja gezegd.”

Henk volgde zeven jaar opleiding in de Groene Poorte met als specialisatie patisserie. Al tijdens zijn schooltijd ging hij aan de slag in restaurant Smulhuisje in Moorslede, waar hij 20 jaar als kok in de potten roerde. Echtgenote Valerie Staelens (38) is van opleiding vertaler-tolk maar heeft wel enige ervaring in de horeca. Het gezin heeft twee kinderen: zoon Sam (11) en een dochter Nora (7). “We voelden dat we op een keerpunt stonden,” gaat Henk verder. “Ik wilde weg uit de culinaire keuken en voelde me aangetrokken tot de meer volkse en gezellige keuken, maar daarom zeker niet minder lekker.”

Henk en Valerie gaven op 1 maart hun job op en waren van plan om De Reutel op 2 april te openen, maar toen kwam de coronacrisis. “Dat was een ferme streep door onze rekening, maar kon ons enthousiasme niet temperen.”

Concept wijzigt niet

“Het concept en de visie van De Reutel blijven dezelfde als in het verleden, maar met een eigen toets”, verduidelijkt Henk. “De vermaarde spaghetti blijft natuurlijk en ook de andere gerechten van de kaart blijven. Nieuw is dat we de boterhammen vervangen door ovenkoeken en ook dat er meer kleine hapjes bijkomen. Een suggestiebord moet de klanten duidelijkheid schenken en trek doen krijgen. Het ruime bierassortiment blijft ook hetzelfde. Nieuw is dat we met afhaalgerechten zullen werken.”

Valerie en Henk hebben de zaak opgefrist met een laagje verf en een nieuw logo. Hiervoor konden ze rekenen op de hulp van hun schoonbroer van Studio El Tigre. “Ik ben ervan overtuigd dat de bezoekers er zich opnieuw thuis zullen voelen. Eethuis De Reutel was, is en blijft een ontmoetingsplaats voor iedereen. We willen een echt thuisgevoel creëren bij een hapje en een drankje in een losse ontspannen sfeer.”

Eethuis De Reutel is gesloten op dinsdag en woensdag. Meer informatie op www.dereutel.be . (NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier