Netwerkreceptie in (de na stormschade) vernieuwde Garage Vanhulle: “Derde poging is de goede keer”

De Economische Raad is klaar voor de netwerkreceptie bij Garage Vanhulle. Je herkent v.l.n.r. Sandra Verbrugghe, Nathalie Verhelle, Noël Vansteeland, Joost Vanhulle, Dieter Cardoen, Filip Verlae, Guillaume Meuleman, Charlot Vanhulle en Hilde Verbrigghe. © Foto WVS
Wouter Vander Stricht

De toonzaal van Garage Vanhulle is na de storm van februari 2022 opnieuw gebruiksklaar en meteen maakt de Economische Raad van de gelegenheid gebruik om er op donderdag 25 april de jaarlijkse netwerkreceptie voor ondernemers te houden.

Het is eigenlijk al de derde poging om de netwerkreceptie op die locatie te organiseren, maar eerst de storm en later problemen bij de heropbouw staken daar stokken in de wielen. “Sinds 2017 houden we een netwerkreceptie”, zegt Noël Vansteeland die zijn laatste jaar ingaat als voorzitter van de Economische Raad. “Het is initieel gestart als een eindejaarsbijeenkomst, maar we zijn na corona in april beland om te organiseren en dat is een periode die wel lijkt aan te slaan.”

Op die netwerkreceptie plegen Economieschepen Lisbet Bogaert en voorzitter Noël Vansteeland wel een kort woordje, maar het is vooral de bedoeling dat de mensen elkaar kunnen ontmoeten. “We staan in samenwerking met de stad in voor de catering. Ook daar werken we louter met lokale handelaars, ieder jaar geven we iemand anders de kans.”

Kruisbestuiving

De netwerkreceptie start om 19 uur en jaarlijks komen er zowat 300 ondernemers op af. “We mikken op alle ondernemers, dus uit diverse sectoren en niches”, voegt Sandra Verbrugghe, deskundige economie van de stad Izegem, toe. “Dat geeft een mooie kruisbestuiving en zo leer je als ondernemer ook bedrijven kennen waarvan je het bestaan niet af wist.”

Joost Vanhulle stelt met plezier de vernieuwde garage open. “Heel wat mensen zijn hier al over de vloer geweest, maar ook een pak andere mensen nog niet. Die kunnen kennis maken met onze toonzaal. Het is ook zo dat we recent ons logo vernieuwd hebben nadat we ook ons concept hebben aangepast. We zijn voortaan ook een ‘alle merken’-garage en slaan op dat vlak dus een nieuwe weg in.”

Parkeren kan bij Multi Bazar

Inschrijven kan nog tot zondag 21 april. “Er zijn nu al een 260-tal aanmeldingen. We zijn ook de mensen van Multi Bazar dankbaar, ze stellen immers hun parking open voor ons. Op twee minuutjes stappen van de garage.” Er is een bar en foodcorner voorzien, Bekafun zorgt voor de muziek. (WVS)

Netwerkreceptie op donderdag 25 april vanaf 19 uur in Garage Vanhulle, Roeselaarsestraat 505. Inschrijven via izegem.be/netwerkreceptie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier