Melanie (43) opent schoonheidssalon Lash & Brow Bar By Mel in Kuurne: “Van bijberoep naar fulltime”

Melanie Doutoit in haar zaak: “Hygiëne draag ik hoog in het vaandel.” © BRU
Nico Speleers
Nico Speleers Medewerker KW

Na twee jaar haar eigen zaak in Harelbeke te hebben gehad, koos Melanie Doutoit (43) er onlangs voor om Lash & Brow Bar By Mel te verhuizen naar de Kerkstraat in Kuurne, waar voorheen de satellietpraktijk van dierenartspraktijk Hoog Hemelrijk was gevestigd. Bij Lash & Brow Bar By Mel kun je onder andere terecht voor wimperextensions, medische pigmentatie, henna brows, wimperlifting, het verwijderen van tatoeages en permanente make-up…

Melanie studeerde schoonheidszorgen aan het Sint-Theresia Instituut in Kortrijk voordat ze aan de slag ging in de schoonheidszorg. “Zelf ben ik al 27 jaar actief in de schoonheidssector”, opent ze. Naast haar eigen praktijk verzorgt ze ook regelmatig opleidingen om haar passie en vakkennis door te geven aan collega’s uit zowel België als Nederland. “Aanvankelijk ben ik 27 jaar geleden begonnen als werknemer in een kuuroord. Daarna volgden nog enkele prestigieuze schoonheidssalons waar ik werkte. Uiteindelijk besloot ik twee jaar geleden om kleinschalig in bijberoep te starten met een eigen zaak. Ondertussen is dit mijn fulltime bezigheid geworden.”

Vooraf afspraak

Dat Melanie voor een eigen zaak koos, is niet verwonderlijk gezien haar ouders ook een eigen antiekzaak hadden. “Hygiëne draag ik hoog in het vaandel”, vervolgt Melanie. “Gelukkig is het pand waar Lash & Brow Bar By Mel nu is gevestigd een stuk ruimer dan mijn vorige praktijkruimte, wat het werken aangenaam maakt. Wie langs wil komen, dient echter wel vooraf een afspraak te maken. Dit kan telefonisch of via mijn website.”

Lash & Brow Bar By Mel is dagelijks geopend, met uitzondering van zondag. Uitsluitend op afspraak. Reserveren kan via tel. 0478 29 55 87 of online via lashbrowbarmel.posworld.be Ook op Facebook en Instagram is Lash & Brow Bar By Mel te vinden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier