Marc Coucke neemt oldtimerrally Zoute Grand Prix over

De Zoute Grand Prix zat in financiële moeilijkheden. Marc Coucke neemt nu over. © belga

Alychlo, het investeringsvehikel van ondernemer Marc Coucke, en investeringsmaatschappij CIM Capital nemen de Zoute Grand Prix over, een organisator van exclusieve oldtimer- en sportwagenevenementen uit Knokke-Heist.

De Zoute Grand Prix, die voor het eerst een rally organiseerde in 2010, trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland en is volgens Alychlo voor Knokke-Heist het belangrijkste evenement van het jaar. Mede veroorzaakt door de coronapandemie was het bedrijf de laatste jaren in financiële problemen gekomen.

Herstelplan

Volgens de laatste jaarrekening van de Zoute Grand Prix voor 2022 had de onderneming toen een negatief eigen vermogen van 1,07 miljoen euro en torste ze 4,58 miljoen euro aan schulden.

Tijdens een gerechtelijke reorganisatie heeft meer dan 90 procent van de schuldeisers ingestemd met het herstelplan, zegt Alychlo. De samenwerking met de oprichters van de Zoute Grand Prix, de broers Filip en David Bourgoo, wordt beëindigd. In afwachting van de aanstelling van een nieuwe CEO zal CIM Capital het bedrijf aansturen.

De evenementen die gepland zijn voor dit jaar, waaronder de ‘Rally de Durbuy’ en de ‘Durbuy GT Tour’ die volgende week zullen plaatsvinden, en de Zoute Grand Prix in oktober, gaan gewoon door.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier