Sorbet en Frisco l’Heritage zijn 100% West-Vlaamse streekproducten: “Bij ons alleen echte ingrediënten”

Bart Mostaert van Goeste ijsatelier l’Heritage. (gf)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Sorbet l’Heritage en Frisco l’Heritage van Goeste ijsatelier l’Heritage uit Poperinge krijgt het label 100% West-Vlaams streekproducten. “Bij ons komen er geen basispreparaten aan te pas om ons ijs te maken, alleen echte ingrediënten”, zegt zaakvoerder Bart Mostaert.

“Het is altijd een eer om een erkenning als 100% West-Vlaams streekproduct te krijgen. Het is een waardering voor het echte ambacht van onze producten en vooral het feit dat we maximaal met streekeigen ingrediënten werken in ons ijs. Bij ons komen er geen basispreparaten aan te pas om ons ijs te maken, alleen echte ingrediënten: verse hoevemelk, room, suiker, eidooiers… die we verwerken volgens de artisanale principes van ijs maken met een natuurlijk rijpingsproces”, zegt Bart Mostaert, zaakvoerder Goeste.

“De klassieke frisco met vanilleroomijs en fondantchocolade is nog altijd het populairst”

“De frambozensorbet wordt gemaakt met frambozen van een tweetal verschillende kwekers uit de Westhoek. Een sorbet wordt soms vergeleken met ijzig waterijs, maar een echte sorbet staat heel dicht bij de textuur van roomijs en is veel sterker van smaak. In onze frambozensorbet ervaar je dus volop de smaak van de framboosjes. Het is trouwens de fruitsmaak die we het meest maken, meer nog dan aardbeiroomijs.” 

Kwaliteitsvol

“Onze frisco’s maken we al heel wat jaren en zijn ondertussen ook erg geliefd bij onze klanten. De klassieke frisco met vanilleroomijs en fondantchocolade is nog altijd het populairst. Deze frisco’s zijn gevuld met ons artisanaal vanilleroomijs met verse hoevemelk en echte vanillestokjes. In de Westhoek hebben we geen vanillestokken, maar we werken samen met een leverancier uit de regio van Gent die voor ons op zoek gaat naar de beste duurzame vanillestokjes. Kleinschalig gekweekt door lokale families in Madagaskar met respect voor de omgeving en volgens een authentiek en kwaliteitsvol productieproces.” 

Diverse Goeste-producten kregen al de 100% West-Vlaams erkenning. “We hebben al een aantal erkenningen voor diverse ijsproducten zoals ons bierijs met St. Bernardus Abt 12 bier, de Crème-Glas ijsdessertjes in een bokaaltje, maar ook onze Goeste limonadesiroop met Poperingse Hop van Belhop is erkend als streekproduct. In onze Goeste Smaakboetiek verkopen we ook heel wat andere erkende streekproducten van collega’s.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Expertise