Loes serveert gepofte aardappelen met een twist

Loes Declerck bij de speciale oven voor de aardappelen. © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Loes Declerck (27) maakte deze week, ondanks de huidige lockdown, haar grote droom waar. Met ‘Loesje’ opende ze een eethuisje in de Doorniksestraat in Kortrijk. Je kan er heerlijke gepofte aardappelen afhalen. “Ik houd wel van een uitdaging”, klinkt het enthousiast.

Loes Declerck is met Loesje niet aan haar proefstuk toe. Eerder was ze al vier jaar zelfstandig als mede-eigenaar van café Dudu in Heule. “Maar ik heb er altijd van gedroomd om iets helemaal op mezelf te doen”, vertelt ze. “Zelfs als kind was ik daar al mee bezig. Ik wilde iets dat niet te groot was, en gezellig. Toen ik afgelopen zomer dit pand leeg zag staan, heb ik niet lang getwijfeld. Al moet ik toegeven dat ik niet meteen een tweede lockdown verwacht had.” (lacht)

Later tapas serveren

Niet dat Loes zich daardoor laat tegenhouden. “Door met takeaway te starten, kan ik mij op mijn gemak inwerken. Dat heeft ook zijn voordelen. En het lijkt aan te slaan, er kwamen al redelijk wat klanten over de vloer.”

De benedenverdieping van het pand renoveerde Loes al een beetje, maar ze heeft nog grote plannen. “Boven wil ik ook zitplaatsen voorzien. In totaal moeten hier in niet-coronatijden ongeveer 30 mensen binnen kunnen. Ik droom ook van een gezellig terras waar ik op vrijdag- en zaterdagavond lekkere tapas kan serveren.”

Durven ondernemen

Naast tapas in het weekend kan je bij Loes vooral gepofte aardappelen vinden, gewone en zoete aardappelen, allemaal voorzien van een lekker sausje, klaargemaakt met seizoensgroenten en -fruit. Ook hutsepot en soep staan er op het menu. “Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. We moeten durven ondernemen, zeker nu.”

Loesje bevindt zich in de Doorniksestraat 31 en is elke dag open, behalve op dinsdag en zondag. Je afhaalmaaltijd vooraf reserveren is niet nodig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier