Leegstaande bedrijfssite in Kortrijk wordt tijdelijk evenementenzaal

© AMIR TURAYEV
Redactie KW

De oude site-Knohopack wordt tijdelijk omgedoopt tot Werf 45. De komende drie maanden kunnen de Kortrijkzaan er genieten van uiteenlopende evenementen met een socio-culturele invulling. In januari 2020 starten de werken door projectontwikkelaar Hexagon om er een nieuw bedrijvenpark neer te poten.

Het muziekevent Living Room, dat aanstaande zaterdag plaatsvindt op de voormalige Knohosite aan de Bissegemsestraat, is het begin van een reeks evenementen omtrent kunst, mode en muziek. Het leegstaande verpakkingsgebouw dat binnenkort een nieuwe invulling krijgt wordt namelijk omgevormd tot een evenementenhal: Werf 45.

Jelle Vandendriessche, ceo van de Roeselaarse projectontwikkelaar Hexagon, ziet in Werf 45 een unieke kans. “We willen de leegstaande site maximaal benutten vooraleer we de werken voor het nieuwe bedrijvenpark aanvatten. Zelf hadden we al een aantal ideeën, maar door in zee te gaan met de juiste partners komen we tot een optimale werking. Onder meer brouwerij De Brabandere, Jet Import en ook Java Productions en Content Events zetten mee hun schouders onder Werf 45. Elk op hun beurt zullen ze instaan voor de locatie, de drank, de omkadering en de organisatie. De productiekosten worden deels door de partners gedragen en deels verdeeld over de verschillende evenementen die deelnemen, als een soort van gebruikstelling.

Zes events

Er staan momenteel al zes evenementen op de planning, allemaal met een socio-culturele invulling. Hexagon organiseert er zelf op 20 december een afterwork naar aanleiding van de Warmste Week, waarbij de opbrengst van de ticketverkoop integraal naar een goed doel gaat. Schepen van Cultuur Axel Ronse (N-VA) vindt het een goede zaak dat leegstaande gebouwen in de stad een nieuwe invulling krijgen. “Als die invulling dan nog eens gepaard gaat met een sociaal of cultureel doel, kan ik het als schepen alleen maar toejuichten. Ik ben dan ook bijzonder tevreden met dit project.”

Leegstaande bedrijfssite in Kortrijk wordt tijdelijk evenementenzaal
© AMIR TURAYEV

De werken op de voormalige Knohopack site starten in januari 2020. Er komen drie bedrijfsverzamelgebouwen goed voor 9.500 vierkante meter aan ateliers, productieruimtes en opslagplaatsen. Met dit bedrijvenpark trekt Hexagon alvast de kaart van duurzaamheid. Zo zullen een deel van de aanwezige materialen worden hergebruikt als bouwmateriaal en voorziet de parking oplaadruimtes voor elektrische wagens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier