Lecot nv uit Heule neemt Nederlands bedrijf Biermans over

© gf
Redactie KW

Lecot nv uit Heule neemt het Nederlands bedrijf Biermans over. Biermans is een totaalleverancier voor de bouw, industrie en agri in Nederland en België. Beide bedrijven zijn gelijkaardig wat de productportefeuille betreft. Biermans telt 50 werknemers en realiseert een omzet van ongeveer 14 miljoen euro.

De firma Lecot had al een stevige poot in Nederland met de vestiging Lecot Nederland in Best (Eindhoven). “Ons bedrijf Lecot Nederland is een verkoopkantoor en richt zich vooral op de markt van de raam- en deurfabrikanten”, vertelt Philippe De Veyt, ceo van Lecot. “Door de overname van Biermans worden we nu, net zoals in België, een echt omnichannel bedrijf, dat zich kan richten op de verschillende segmenten van de bouwindustrie.”

Lecot met hoofdzetel te Heule bij Kortrijk België, is marktleider van de Belgische ijzerwarenwereld. Het bedrijf bestaat sinds 1888 en telt 64 vestigingen verspreid over België. Lecot realiseert 191 miljoen euro omzet en telt 600 medewerkers. Het Nederlands bedrijf Biermans heeft 4 vestigingen in het zuiden van Nederland met als hoofdzetel Breda. Biermans bestaat al 122 jaar.

(CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier