Uitzonderlijk! Schaap Laura bevalt van vijf lammetjes in Ingelmunster

Jan Pattyn en de kinderen Féline en Lieke bij de lammetjes. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Jan Pattyn en Orphea Malfait uit de Meersstraat in Ingelmunster kregen er door schaap Laura niet één, twee of drie lammetjes bij, maar wel maar liefst in één keer vijf lammetjes. Volgens Jan komt dat niet vaak voor.

Sinds enkele dagen worden de lammetjes ook serieus vertroeteld door de kinderen Féline en Lieke. Schaap Laura produceert immers niet voldoende melk om alle vijf de lammetjes te voederen. Twee van de vijf lammetjes krijgen meerdere keren per dag de papfles. Dat is werk voor de papa en de dochters.

Schaap Laura is al vijf jaar in hun bezit. Twee jaar geleden beviel ze van vier lammetjes. Ook toen was dat al iets uniek. Vorige woensdag kwamen er vijf lammetjes ter wereld, die nu met de beste zorgen worden omringd. Boven hun verblijfplaats hangt een lamp, waardoor ze voldoende warm hebben. Tijdens ons bezoek kwamen twee van de vijf lammetjes direct dichtbij.

“Dat zijn die twee die de papfles krijgen”, zegt Jan, die net nog groot nieuws meedeelde. Vorige nacht beviel immers schaap Marie van een vierling.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier